Clifford Chance a asistat băncile intermediare la listarea CTP

Firma globală de avocatură Clifford Chance a asistat sindicatul de bănci internaționale în legătură cu oferta publică inițială și listarea acțiunilor CTP N.V. pe bursa Euronext Amsterdam, tranzacție estimată la 854 milioane de euro.
Andrada Ghira - joi, 08 apr. 2021, 11:17
Clifford Chance a asistat băncile intermediare la listarea CTP

Echipa din România care a contribuit la listarea dezvoltorului CTP la Bursa de la Amsterdam a fost coordonată de partenerul Mădălina Rachieru-Postolache, liderul practicii de Piețe de Capital din biroului de la București al casei de avocatură Clifford Chance.

Sindicatul bancar format din Erste Group, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Kempen & Co, UBS, ING și Raiffeisen Bank a fost asistat pe tot parcursul tranzacției de avocați Clifford Chance cu experiență pe unele dintre cele mai dezvoltate piețe de capital din lume (Londra, Amsterdam sau Paris), la care s-a adăugat experiența și know-how-ul local din țările în care dezvoltatorul imobiliar ceh este prezent (inclusiv Polonia și România).

„Suntem onorați că am contribuit la cel mai mare IPO pe care industria imobiliară europeană îl înregistrează după aproape 7 ani, care reprezintă un semnal important pentru viitorul industriei de profil, dar și cu privire la potențialul investițional din Europa Centrală și de Est”, spune Mădălina Rachieru-Postolache.

Clifford Chance Badea s-a implicat în toate emisiunile de obligațiuni ale statului român pe piețele externe din anii ’90 și până în prezent, precum și în majoritatea tranzacțiilor mari de pe piața de capital din România, atât oferte de acțiuni, cât și obligațiuni. Totodată, firma de avocatură a contribuit la redactarea documentației Programului Medium Term Notes al României (în 2011), pregătirea primelor prospectelor de emisiune, dar și elaborarea Legii privind emisiunile de obligațiuni ipotecare.

Ce tranzacții a mai asistat Clifford Chance Badea

Emisiunea de obligațiuni FRIGOGLASS FINANCE B.V, Prima emisiune de tip ‘high yield’ lansată de un emitent român, RCS&RDS, Primul program de emisiune de obligațiuni ipotecare realizat de un emitent român, Alpha Bank România, Programul de obligațiuni NE Property B.V., Emisiunile de obligațiuni DIGI, Emisiunile de obligațiuni UniCredit Leasing Corporation IFN, Listările de obligațiuni Globalworth pe bursele din București și Irlanda sau Programul Global Medium Term Notes al României .

Clifford Chance este prezentă în România din 2006 şi operează în prezent sub denumirea Clifford Chance Badea.

 

Te-ar mai putea interesa și
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi doar 7,2% din rezidenţii UE au făcut achiziţii online de cărţi......
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints AI
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints ...
După șase luni în care a derulat campanii pilot cu un număr limitat de branduri și agentii de media, Profi, rețeaua ...
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, să pună în transparenţă, imediat după ...
Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o instalație inovatoare pentru captarea și utilizarea carbonului VIDEO
Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o instalație inovatoare pentru captarea și utilizarea carbonului VIDEO
OMV Petrom, cel mai mare producător integrat de energie din sud-estul Europei, va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă ...