1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 17 º

Companii

Clinica Provita Alexandrina din Capitală, închisă temporar din cauza unor cazuri de îmbolnăvire cu boala Covid-19 UPDATE

Activitatea Clinicii Provita Alexandrina din București a fost sistată marţi, 29 septembrie, după ce, la o testare de rutină, şase asistente medicale generaliste au fost confirmate cu boala COVID-19. Clinica a fost închisă temporar, iar programările pentru următoarele două zile au fost anulate. Echipa activă a centrului a fost testată marţi, iar personalul auxiliar a efectuat dezinfecția la prima oră, conform regulamentului, cu ajutorul nebulizatoarelor și a lămpilor UV.

30 sep, 2020 | ECONOMICA.net

UPDATE joi, 1 octombrie

Clinica Provita Alexandrina și-a reluat activitatea în această dimineață, în condiții de siguranță pentru pacienții săi, spun oficialii clinicii într-un comunicat trimis Economica.net.

"În urma discuției avute cu reprezentantul Direcției de Sănătate Publică - Epidemiologie Sector 1, s-a constatat că măsurile pe care le-am luat - închiderea imediată și temporară a clinicii, nebulizare și dezinfecție atât cu angajații proprii, cât și cu firma specializată și avizată de către DSP - au fost corecte, iar sănătatea pacienților noștri nu a fost nicio clipă pusă în pericol deoarece personalul medical a purtat în timpul consultațiilor echipamentul prevăzut de metodologie. Am reinstruit întreg personalul activ cu privire la măsurile de prevenție și am intensificat controalele în tot perimetrul clinicii pentru a preveni o situație similară pe viitor. Ne cerem scuze pacienților pentru disconfortul creat prin decalarea consultațiilor din aceste zile și le mulțumim mult pentru toată susținerea și înțelegerea de care au dat dovadă", a spus medicul Ovidiu Palea, fondatorul clinicilor Provita.
În acest moment, toate centrele Provita funcționează cu program normal, cu respectarea strictă a normelor de igienă și protecție impuse de pandemie.


Ştirea iniţială 30 septembrie

"Am contactat imediat DSP-ul și așteptăm vizita inspectorilor pentru a dispune toate măsurile care se impun pentru a preveni apariția altor cazuri. Pe lângă igienizarea făcută intern în această dimineață (n. red. marţi, 29 septembrie), am solicitat și o firmă specializată, agreată de Direcția de Sănătate Publică, pentru a dezinfecta întreaga suprafață a centrului. Angajații depistați nu au manifestat niciun simptom în clinică, iar în timpul consultațiilor au purtat echipamentul prevăzut de metodologie. Din fericire, starea lor de sănătate este bună și sunt izolați la domiciliu. Așteptăm definitivarea anchetei epidemiologice pentru a stabili pașii următori. Protejarea tuturor celor ce ne calcă pragul este mereu prioritară pentru noi și astfel am dispus deja intensificarea controalelor în privința regulamentului intern", a spus doctorul Ovidiu Palea, fondator al clinicilor Provita.

După vizita DSP-ului și după finalizarea anchetei epidemiologice, toți pacienții clinicii Provita Alexandrina vor fi informați cu privire la măsurile de urmat.

Nu există niciun alt caz de infecție COVID 19 în vreunul dintre celelalte patru centre Provita. Acestea funcționează cu program normal, cu respectarea strictă a normelor de igienă și protecție impuse de pandemie.


Provita este un grup de centre medicale de excelență din București. Primul centru de imagistică a fost inaugurat în 2011, în incinta Institutului Național de Boli Infecțioase, iar în 2012 Provita a preluat o clinică medicală de servicii în ambulatoriu. În 2016 s-a deschis Spitalul Provita specializat pe operații minim invazive.

Centrul Medical Provita, parte din grupul Provita, este una dintre puținele instituții medicale din țară specializate în Terapia Durerii și chirurgie minim invazivă a coloanei vertebrale. Începând cu luna ianuarie 2019, Centrul de Diagnostic și Tratament Provita a devenit primul Centru de Instruire în Terapia Durerii aprobat ESRA din Europa Centrala și de Est.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO