Clinton: Barack Obama merită să fie reales

Preşedintele Statelor Unite a primit duminică seara un omagiu de la predecesorul său Bill Clinton, care a afirmat în faţa unor donatori bogaţi ai Partidului Democrat că Barack Obama "merită să fie reales".
Economica.net - lun, 30 apr. 2012, 05:19
Clinton: Barack Obama merită să fie reales

Obama şi Clinton au mers la McLean, opulenta periferie de vest a Washingtonului, pentru a participa la reuniunile de strângere de fonduri în vederea alegerilor prezidenţiale din 6 noiembrie.

Obama va încerca să obţină un al doilea mandat de patru ani la Casa Albă, o performanţă atinsă de Clinton, preşedinte din 1993 până în 2001, care a fost singurul democrat ce a reuşit acest lucru de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

„Când devii preşedinte, munca ta este să explici unde suntem, încotro crezi că trebuie să mergem, să fii dotat cu o strategie ad hoc şi să o execuţi”, a explicat Clinton, în vârstă de 65 de ani, la această reuniune care a avut loc la domiciliul lui Terry McAuliffe, unul dintre prietenii săi apropiaţi, democrat şi om de afaceri de succes.

„Potrivit acestor criterii, Barack Obama merită să fie reales preşedintele Statelor Unite”, a declarat Clinton, atacându-l pe adversarul republican al preşedintelui, Mitt Romney.

„Este o nebunie. (Obama) are un adversar care vrea să facă tot ceea ce au făcut înainte, dar şi mai mult, ceea ce va avea aceleaşi consecinţe, sau unele şi mai puternice”, a declarat Clinton, făcând aluzie la cele două mandate ale succesorului său republican George W. Bush, care s-au încheiat cu o recesiune economică.

Clinton, care critica lipsa de experienţă a lui Obama atunci când acesta din urmă contesta învestitura democrată a soţiei sale Hillary în 2007-2008, a asigurat că el crede că preşedintele „a făcut treabă bună”.

Cel de-al 42-lea preşedinte al Statelor Unite a apărut vineri într-o înregistrare video de campanie a lui Obama pentru a saluta spiritul de decizie de care acesta a dat dovadă în raidul împotriva lui Osama ben Laden, din urmă cu un an.

Obama a evocat, la rândul său, duminică, „bilanţul remarcabil” al lui Clinton, pe care l-a calificat drept un „maestru al comunicării”.

Reuniunile, la care au participat peste 500 de persoane, i-au permis lui Obama să strângă cel puţin două milioane de dolari pentru campanie şi partidul său.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Klaus Iohannis a anunțat măsurile decise de CSAT: Trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiţi pentru orice scenariu. Suntem gata să găzduim o prezență aliată crescută pe teritoriul nostru
Klaus Iohannis a anunțat măsurile decise de CSAT: Trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiţi pentru orice scenariu. ...
Şedinţă crucială la Palatul Cotroceni! Consiliul Suprem de Apărare a Țării s-a întrunit pentru a stabili strategia ...
Kaufland deschide un nou magazin în sudul Bucureștiului
Kaufland deschide un nou magazin în sudul Bucureștiului
Kaufland inaugurează miercuri, 26 ianuarie, un nou magazin în sectorul 4 al Capitalei. Astfel, compania ajunge la o rețea ...
Toți ochii investitorilor se îndreaptă azi spre Statele Unite
Toți ochii investitorilor se îndreaptă azi spre Statele Unite
Indicele american S&P 500 a pierdut 8,1% în ianuarie (până azi la ora 11), după ce fusese luni, la minime, la -11,6% ...