Update: PNL o acuză că-i păcălește pe bucureșteni și că refuză să vină la ședințele CL Sector 1. Clotilde Armand: Primăria nu va mai plăti burse şi finanţa cămine pentru vârstnici, dacă nu se adoptă bugetul Sectorului 1

Update: Fliala Sector 1 a reacționat după-amiază la acuzele aduse de primarul Clotilde Armand membrilor Consiliului Local Sector 1 pentru că blochează votarea bugetului instituției, fapt, care ar duce la imposibilitatea plăților pentru burse, utilități pentru școli, ajutoare pentru persoanele cu handicap etc.
AGERPRES - mie, 22 mart. 2023, 11:35
Update: PNL o acuză că-i păcălește pe bucureșteni și că refuză să vină la ședințele CL Sector 1. Clotilde Armand: Primăria nu va mai plăti burse şi finanţa cămine pentru vârstnici, dacă nu se adoptă bugetul Sectorului 1

Liberalii susțin că edilul nu face altceva decât să le mai tragă o țeapă bucureștenilor, susținând că din cauza ei a apărut blocajul în votarea bugetului, pentru că nu se deranjează să vină la ședințele de consiliu pe care chiar ea le convoacă.

„Pentru a opta oară, Clotilde Armand se preface că vrea buget, dar nu se deranjează să participe la ședința Consiliului Local, convocată chiar de ea, pe tema bugetului local al Sectorului 1!

Deși legea prevede clar că primarul trebuie să participe la dezbaterea bugetului în ședința de Consiliu Local, unde trebuie să-l prezinte și explice, Armand convoacă ședințe peste ședințe, la care nu participă. O sfidare absolut grosolană a cetățenilor sectorului 1! În schimb, este foarte prezentă pe diverse rețele de socializare, unde duce aceleași războaie cu inamici inventați.

Armand propune un buget de 2,1 miliarde lei, însă nu se deranjează să explice, transparent, pe ce se bazează și pe ce vrea să cheltuie banii.

“PNL Sector 1 o somează pe Armand Clotilde să respecte legea, să participe la ședințele Consiliului Local, să își susțină bugetul în fața comunității, așa cum cer legea, bunul simț și respectul față de bucureșteni. Suntem la fel de sătui ca toți cetățenii de circul, incompetența, minciunile, jignirile și scandalurile penale ale administrației actuale. Consecințele sunt dramatice. Nu suferă primarul incompatibil, suferă cetățenii,” a declarat Sebastian Burduja, președintele PNL Sector 1”. se precizează în comunicatul transmis de PNL Sector 1.

PNL Sector 1 mai are și cinci întrebări pe care le adresează actualului edil:

„1. Ați încasat 230 milioane lei în ianuarie și februarie în 2023. Pe ce ați cheltuit acești bani?

2. Cele mai importante cheltuieli conform legii sunt salariile angajaților, utilitățile, bursele elevilor și servicii sociale. Dacă plăteați toate acestea, încă rămâneau bani. Cumva ați plătit din nou pentru panseluțe?

3. Câți bani ați bugetat anul acesta pentru mașina consilierului dumneavoastră, plătit din banii primăriei, care merge în afara orelor de program cu mașina primăriei fără a avea permis? De ce nu îl demiteți?

4. În 2022 ați cheltuit la ADP 140 de milioane pe amenajare spații verzi, cu aceleași firme ca pe vremea lui Tudorache. În 2023 cereți 190 de milioane tot pentru spații verzi. Dar parcuri noi nu doriți sa construim? Dar câte locuri de parcare subterană vreți sa construiți în 2023? Mai ales că până acum ați făcut ZERO locuri de parcare și nici nu ați bugetat vreun loc de parcare subterană în bugetul pe 2023?

5. De ce nu îl demiteți pe City Managerul angajat direct de dumneavoastră fără concurs, pentru ratarea obținerii a 15 mil din PNRR? Suntem unicul sector din București care a ratat această oportunitate pentru sectorul 1.”

Știrea inițială

Primăria Sectorului 1 nu va mai putea plăti burse, utilităţile către şcoli, nu va mai finanţa sistemul de protecţie a copilului şi căminele pentru persoane vârstnice, dacă nu se adoptă bugetul Sectorului 1 pe 2023, miercuri fiind a zecea şedinţă când bugetul este pe ordinea de zi a Consiliului Local pentru a fi votat, a declarat edilul Clotilde Armand.

„Două luni coaliţia PSD-PNL se răzbună pe comunitate. (…) Dacă nu votează astăzi bugetul, consilierii PNL-PSD sunt direct responsabili pentru că nu vom mai avea fonduri să plătim cele 3.100 de indemnizaţii pentru însoţitorii persoanelor cu handicap sau pe cei 360 de asistenţi care au grijă de persoanele cu handicap. Nu mai avem fonduri pentru finanţarea sistemului de protecţie a copilului şi a căminelor pentru persoane vârstnice. Nu vom mai putea plăti burselor şcolare, plăţile utilităţilor către şcoli, finanţarea celui mai important spital de urgenţă din ţară şi a celui mai mare spital de copii din România. Astăzi este a zecea încercare de a trece bugetul Sectorului 1 pentru anul 2023”, a spus primarul Clotilde Armand, potrivit unui comunicat al autorităţii locale, scrie Agerpres.

Direcţia Management Economic din Primăria Sectorului 1 a semnalat că, dacă nu este votat rapid proiectul de buget, va fi suspendată plata cheltuielilor pentru învăţământul de masă şi special, a burselor, a drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau a indemnizaţiilor lunare, a stimulentelor educaţionale acordate copiilor din familii defavorizate, a drepturilor copiilor cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă şi a celor cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul special, a învăţământului particular şi confesional, acreditate, finanţarea căminelor pentru persoane vârstnice, a „Programului pentru şcoli al României”, a sistemului de protecţie a copilului, a centrelor de zi şi rezidenţiale pentru persoane adulte cu handicap.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...