1EUR = 4.8731 RON | Bucureşti 19 º

After Business

Cluburile din Premier League au cheltuit 1,38 miliarde de euro pentru transferuri

Cele 20 de cluburi din campionatul englez de fotbal au cheltuit, în vara acestui an, o suma record de 1,38 miliarde de euro pentru transferuri, numai în ultima zi de mercato cluburile din Premier League alocând 184 milioane de euro în acest sens, adica aproape cât au cheltuit cluburile franceze în doua luni (196 milioane de euro), a informat joi firma de consultanta Deloitte, transmite AFP.

02 sep, 2016 | Agerpres

Urmeaza în ordine descrescatoare cluburile din Serie A (Italia) care au încheiat transferuri în valoare de 701 milioane de euro, apoi cluburile din Bundesliga (Germania ) cu 546 milioane de euro, echipele din la Liga (Spania) 475 milioane de euro si cluburile de fotbal din prima divizie franceza cu 196 milioane de euro.

În cazul Premier League, sumele pentru transferuri au crescut cu 34% comparativ cu anul trecut când echipele au cheltuit 1,03 miliarde de euro.

O explicatie a acestei cresteri este faptul ca Premier League strânge cele mai mari fonduri din lume de pe urma drepturilor de televiziune: 2,3 miliarde de euro pe sezon. În aceste conditii, Manchester United a putut sa îsi permita cel mai scump jucator de pe planeta Paul Pogba (ex-Juventus), care a fost achizitionat pentru 105 milioane de euro.

'Contractul pentru drepturile de televizare a creat o situatie în care preturile transferurilor si salariile au crescut', a explicat fostul antrenor al Manchester United, Alex Ferguson, pentru Dailymail. 'Este corect si pentru salariile jucatorilor deoarece ei furnizeaza produsul pe care oamenii doresc sa îl vada, în special în Premier League', a adaugat Ferguson.

Potrivit site-ului german Transfermarkt, Bundesliga este campionatul care a profitat cel mai mult de pe urma transferurilor facute de cluburile din Premier League încasând 109,2 milioane de euro, fata de 176,6 milioane euro pentru campionatul spaniol si 161 milioane de euro pentru campionatul din Italia.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO