1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 3 º

After Business

Cluburile din Premier League au cheltuit deja 1 miliard de euro pe transferuri

Cele 20 de cluburi din Premier League au doborât joi un record la valoarea totala a transferurilor de fotbalisti în intersezon, cheltuind peste 1 miliard de euro (880 milioane lire sterline), cu o saptamâna înainte de încheierea mercato de vara, informeaza AFP.

27 aug, 2016 | Agerpres

Semnarea contractului de catre portarul international chilian Claudio Bravo cu Manchester City a permis sa se stabileasca acest record national, care depaseste 870 milioane de lire sterline alocate anul trecut de cluburile din Premier League.

Pâna la încheierea perioadei de transferuri pe data de 31 august, aceasta cifra ar putea depasi pragul simbolic de 1 miliard de lire sterline (1,17 miliarde euro), conform unui studiu al cabinetului Deloitte.

'Este a patra vara la rând, când cluburile din Premier League realizeaza cheltuieli record', a precizat Dan Jones, analist la Deloitte.

Manchester United, care a recrutat fotbalistul cel mai scump din lume Paul Pogba, pentru 105 milioane euro, si rivala sa Manchester City, care l-a cumparat pe fundasul John Stones pentru suma de 55 milioane euro, au animat în mod deosebit aceasta piata.

Premier League, unul din campionatele cele mai scumpe din lume, s-a îmbogatit de la vânzarea din 2015 catre posturile Sky si BT a drepturilor TV în Regatul Unit, pentru o valoare astronomica de 6,9 miliarde euro pentru trei sezoane.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO