Cluburile din Premier League au plătit 77 de milioane de lire către impresari în sezonul trecut

Cluburile din prima ligă engleză au achitat, în sezonul 2012/2013, comisioane în valoare de 77 de milioane de lire sterline (aproximativ 90,7 milioane de euro) către agenţii de jucători care au intermediat transferurile, informează dailymail.co.uk.
Economica.net - mar, 25 iun. 2013, 16:45
Cluburile din Premier League au plătit 77 de milioane de lire către impresari în sezonul trecut

Suma de 77 de milioane de lire este cu şase milioane de lire (şapte milioane de euro) mai mare decât cea cheltuită în pauza din sezonul competiţional 2011/2012.

Cea mai mare sumă către impresari a fost achitată de Manchester City, 10,5 milioane de lire sterline (circa 12,3 milioane de euro), în timp ce Southampton a plătit doar 646 de mii de lire sterline (761 de mii de euro), cel mai puţin.

În mod surprinzător, Chelsea Londra, recunoscută pentru sumele mari achitate în schimbul jucătorilor, a plătit doar 6,4 milioane de lire sterline (7,5 milioane de euro) către impresari, situându-se pe locul cinci în acest clasament, în timp ce Arsenal a achitat 5,5 milioane de lire (6,5 milioane de euro, locul şase).

Pe locul doi se află FC Liverpool cu 8,6 milioane de lire sterline (10,1 milioane de euro), în timp ce campioana Manchester United a achitat 3,6 milioane de lire (4,2 milioane de euro) către agenţii care au intermediat transferurile, situându-se pe poziţia a opta.

Pe locurile trei şi patru s-au situat Queens Park Rangers (8 milioane de euro) şi Tottenham Hotspur (7,64 milioane de euro).

Preşedintele clubului Southampton, Nicola Cortese, refuză în continuare să plătească sume mari de bani către impresari, doar pentru ca aceştia să îşi facă datoria. El refuză în continuare să plătească peste un milion de lire (1,17 milioane de euro) către agenţii mijlocaşului kenyan al formaţiei Celtic Glasgow, Victor Wanyama, deşi cele două grupări au ajuns la un acord de transfer în schimbul a 12 milioane de lire (14,1 milioane de euro).

Te-ar mai putea interesa și
Șeful Erste Bank, patronul austriac al BCR: „Regretăm votul de azi”. Willi Cernko cere politicienilor responsabilitate pentru a găsi „o soluție”
Șeful Erste Bank, patronul austriac al BCR: „Regretăm votul de azi”. Willi Cernko cere politicienilor responsabilitate ...
Grupul financiar austriac Erste Group, care deține Banca Comercială Română, a reacționat astăzi la decizia Guvernului Austriac la Consiliul European JAI de a împiedica accederea României și......
Statele Unite l-au eliberat pe ”Negustorul morţii” Viktor Bout în schimbul baschetbalistei Brittney Griner, condamnată în Rusia pentru posesie de droguri
Statele Unite l-au eliberat pe ”Negustorul morţii” Viktor Bout în schimbul baschetbalistei Brittney Griner, ...
Statele Unite şi Rusia au efectuat un schimb de deţinuţi, în cadrul căruia baschetbalista americană Brittney Griner, ...
Mărcile auto chinezești și-au crescut cota de piață în Rusia, ca urmare a exodului brandurilor occidentale
Mărcile auto chinezești și-au crescut cota de piață în Rusia, ca urmare a exodului brandurilor occidentale
Brandurile de autoturisme chineze au fost responsabile pentru aproape o treime din vânzările de pe piaţa auto din Rusia, ...
Încălzire electrică sau pe gaz: care este cea mai bună?
Încălzire electrică sau pe gaz: care este cea mai bună?
Când vremea este mizerabilă, nimic nu se compară cu o casă caldă și confortabilă. Dar o casă călduroasă are un ...