CM 2014: Rezultatele meciurilor de sâmbătă

Italia a învins Anglia cu scorul de 2-1 (1-1),  pe Arena Amazonia din Manaus, în Grupa D a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie). Coasta de Fildeş a învins Japonia, scor 2-1, iar Uruguay a pierdut cu 3-1 în faţa naţionalei din Costa Rica. Grecia a pierdut în faţa Columbiei, scor 0-3
Economica.net - Dum, 15 iun. 2014, 05:24

Italienii, cu stilul lor pragmatic de joc, s-au impus prin golurile marcate de Claudio Marchisio (35) şi Mario Balotelli (50), golul de onoare al englezilor fiind înscris de Daniel Sturridge (37).

Cum era de aşteptat Italia a preluat controlul jocului, cu o posesie prelungită şi atacuri elaborate, dar primele ocazii au aparţinut englezilor, cu şuturi de la distanţă: Sterling a tras bine de la 35 metri, dar mingea s-a dus în plasa laterală (4), iar Welbeck a şutat pe pe lângă ţintă (11).

Squadra Azzurra a avut prima ocazie abia în minutul 19, când Candreva a expediat un şut bombă, iar Hart nu a putut reţine. Apoi, Balotelli a tras pe lângă poartă, după o pivotare (23).

Apărarea italiană a trecut prin mai emoţii în minutul 24, dar Barzagli a avut o intervenţie salvatoare în faţa lui Sturridge.

Balotelli (33) nu a reuşit să reia spre poartă, la o minge centrată de Darmian, dar peste doar două minute echipa lui Cesare Prandelli deschidea scorul: Candreva a scos o minge în centru, Pirlo a sărit peste balon, Marchisio a preluat şi a tras perfect, 0-1 (35).

Italia a avut avantaj pe tabelă doar două minute, pentru că Sturridge a reluat în plasă centrarea perfectă a lui Rooney (37): 1-1.

Finalul primei reprize a aparţinut Italiei, care a avut ocazii mari de a reveni la conducere: Jagielka a salvat mai întâi golul, la lobul lui Balotelli peste portarul Hart (45), după care Candreva a şutat la colţul scurt în bară (45+1).

Anglia a avut prima ocazie la reluare, dar şutul lui Sturridge (49) a fost respins de Sirigu din plonjon. Italia a preluat conducerea un minut mai târziu (50), graţie golului reuşit de Mario Balotelli, care a reluat la colţul scurt, cu capul, centrarea ideală a lui Candreva: 1-2.

Englezii au forţat egalarea şi ocaziile au apărut la poarta lui Sirigu. Mai întâi, Rooney a tras din întoarcere (54), însă balonul a ocolit ţinta, apoi Sturridge (61) a tras cu efect, dar din nou pe lângă poartă, pentru ca acelaşi Rooney să rateze egalarea (62), cu şut foarte aproape de bară, din interiorul careului. Sirigu s-a remarcat apoi la şutul lui Barkley (64).

Italia a încercat să conserve jocul, însă când i s-a oferit şansa a ieşit la atac, cum s-a întâmplat în minutul 68, când Candreva a pătruns şi a tras pe lângă poartă.

Sirigu a fost la post la lovitura liberă executată de Baines (77), Gerrard a trimis peste poartă dintr-o altă fază fixă periculoasă (89), dar meciul s-a încheiat cu o bară a lui Pirlo (90+3), din lovitură liberă de la peste 25 de metri.

În celălalt meci al grupei, Costa Rica a învins surprinzător formaţia Uruguayului cu scorul de 3-1.

Următoarele meciuri din Grupa D vor fi pe Uruguay – Anglia, la Sao Paulo, pe 19 iunie (22,00, ora României), şi Italia – Costa Rica, la Recife, pe 20 iunie (19,00).

Anglia – Italia 1-2 (1-1)

Au marcat: Daniel Sturridge (37), respectiv Claudio Marchisio (35), Mario Balotelli (50).

Manaus, Arena Amazonia

Cupa Mondială 2014 – Grupa D

Au evoluat echipele:

Anglia: 1. Joe Hart – 2. Glen Johnson, 5. Gary Cahill, 6. Phil Jagielka, 3. Leighton Baines – 4. Steven Gerrard (căpitan), 14. Jordan Henderson (7. Jack Wilshere, 73) – 19. Raheem Sterling, 10. Wayne Rooney, 11. Danny Welbeck (21. Ross Barkley, 61) – 9. Daniel Sturridge (20. Adam Lallana, 80). Selecţioner: Roy Hodgson.

Rezerve neutilizate: 13. Ben Foster, 22. Fraser Forster – 8. Frank Lampard, 12. Chris Smalling, 15. Alex Oxlade-Chamberlain, 16. Phil Jones, 17. James Milner, 18. Rickie Lambert, 23. Luke Shaw.

Italia: 12. Salvatore Sirigu – 20. Gabriel Paletta, 4. Matteo Darmian, 15. Andrea Barzagli, 3. Giorgio Chiellini – 21. Andrea Pirlo (căpitan) – 6. Antonio Candreva (18. Marco Parolo, 79), 23. Marco Verratti (5. Thiago Motta, 57), 16. Daniele De Rossi, 8. Claudio Marchisio – 9. Mario Balotelli (17. Ciro Immobile, 73). Selecţioner: Cesare Prandelli.

Rezerve neutilizate: 1. Gianluigi Buffon, 13. Mattia Perin – 2. Mattia De Sciglio, 7. Ignazio Abate, 10. Antonio Cassano, 11. Alessio Cerci, 14. Alberto Aquilani, 19. Leonardo Bonucci, 22. Lorenzo Insigne.

Arbitru: Bjorn Kuipers; arbitri asistenţi: Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (toţi din Olanda); arbitru de rezervă: Walter Lopez (Guatemala)

Cartonaşe galbene: Sterling (90+2).

Uruguay – Costa Rica 1-3

Costa Rica a produs o mare surpriză la Cupa Mondială de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie), prin victoria cu scorul de 3-1 (0-1) în faţa echipei Uruguayului, sâmbătă, pe stadionul ”Castelao” din Fortaleza, în Grupa D.

Uruguay a deschis scorul prin Edinson Cavani (24), din penalty, dar ”Los Ticor” au făcut un meci de senzaţie după pauză şi au punctat de trei ori, prin Joel Campbell (54), Oscar Duarte (57) şi Marcos Urena (84), obţinând o victorie surprinzătoare, dar meritată.

Paradoxal, costaricanii au fost cei care au avut mai mult iniţiativa în prima parte a meciului, dar cea dintâi ocazie mare de gol a fost irosită de Cavani (16), care a ratata şutul din poziţie ideală, după o greşeală a apărării lui Navas.

Uruguayul a deschis scorul în minutul 24, prin Cavani, dintr-un penalty corect acordat după ce Diaz l-a placat pur şi simplu în propriul careu pe Lugano.

Costa Rica a prins şi mai mult curaj şi a replicat prin incisivul Joel Campbell (27), al cărui şut de la distanţă s-a dus milimetric pe lângă bară. Apoi, Gonzalez (31) a tras din apropiere, dar mingea a fost deviată în corner de un fundaş uruguayan. Acelaşi Giancarlo Gonzalez a fost aproape de gol, în minutul 43, după o ieşire greşită pe centrare a portarului Muslera.

Prima repriză s-a încheiat cu o situaţie foarte bună pentru ”Celeste”, dar portarul Navas a salvat golul la şutul centrare al lui Forlan (44).

”Los Ticos” au continuat să joace mai bine decât Uruguay şi după pauză, iar Duarte l-a ameninţat pe Muslera (50), însă portarul lui Galatasaray a blocat mingea trimisă cu capul de costarican.

În cele din urmă inevitabilul s-a produs, Joel Campbell a marcat cu un şut în cros, după o centrare venită de pe partea dreaptă şi a restabilit egalitatea, 1-1 (54). Costaricanii au dat lovitura trei minute mai târziu (57), când Duarte a marcat din plonjon cu capul de lângă Stuani, dintr-o poziţie suspectă de ofsaid: 1-2.

Campbell a mai ameninţat încă o dată poarta lui Muslera (64), dar şutul s-a dus milimetric pe lângă poartă.

Campioana Americii de Sud s-a aruncat în atac şi o ocazie bună s-a consumat în minutul 70, când Cavani a trimis balonul cu capul, dar Navas a acordat corner. În rest, uruguayenii au încercat fără succes să creeze pericol la poarta lui Navas: echipa lui Tabarez a evoluat previzibil, lent, fără inspiraţie.

Costa Rica a tranşat disputa prin Marcos Urena (84), abia intrat pe teren, care a demarat pe partea dreaptă şi l-a învins pe Muslera, ieşit neinspirat: 1-3.

Uruguayul a terminat în genunchi meciul, după ce Maxi Pereira a primit primul cartonaş roşu de la Mondialul brazilian.

Uruguay riscă acum eliminarea din competiţie, având în vedere că mai are de jucat cu Anglia şi Italia.

Următoarele meciuri din Grupa D vor fi pe Uruguay – Anglia, la Sao Paulo, pe 19 iunie (22,00, ora României), şi Italia – Costa Rica, la Recife, pe 20 iunie (19,00).

Uruguay – Costa Rica 1-3 (1-0)

Au marcat: Edinson Cavani (24 – penalty), respectiv Joel Campbell (54), Oscar Duarte (57), Marcos Urena (84).

Fortaleza, stadion ”Castelao”: 58.679 spectatori

Cupa Mondială 2014 – Grupa D

Au evoluat echipele:

Uruguay: 1. Fernando Muslera – 16. Maximiliano Pereira, 2. Diego Lugano (căpitan), 3. Diego Godin, 22. Martin Caceres – 11. Christian Stuani, 17. Egidio Arevalo Rios, 5. Walter Gargano (20. Alvaro Gonzalez, 60), 7. Cristian Rodriguez (8. Abel Hernandez, 76) – 10. Diego Forlan (14. Nicolas Lodeiro, 60), 21. Edinson Cavani. Selecţioner: Oscar Washington Tabarez.

Rezerve neutilizate: 12. Rodrigo Munoz, 23. Martin Silva – 4. Jorge Fucile, 6. Alvaro Pereira, 9. Luis Suarez, 13. Jose Maria Gimenez, 15. Diego Perez, 18. Gaston Ramirez, 19. Sebastian Coates.

Costa Rica: 1. Keylor Navas – 16. Cristian Gamboa, 6. Oscar Duarte, 3. Giancarlo Gonzalez, 4. Michael Umana, 15. Junior Diaz – 10. Bryan Ruiz (căpitan; 21. Marco Urena, 83), 5. Celso Borges, 17. Yeltsin Tejeda (22. Jose Miguel Cubero, 74), 7. Christian Bolanos (11. Michael Barrantes, 89) – 9. Joel Campbell. Selecţioner: Jorge Luis Pinto.

Rezerve neutilizate: 18. Patrick Pemberton, 23. Daniel Cambronero – 2. Johnny Acosta, 8. Dave Myrie, 12. Waylon Francis, 13. Oscar Esteban Granados, 14. Randall Brenes, 19. Roy Miller, 20. Diego Calvo.

Arbitru: Felix Brych; arbitri asistenţi: Mark Borsch, Stefan Lupp (toţi din Germania); arbitru de rezervă: Victor Carrillo (Peru)

Cartonaşe galbene: Lugano (50), Gargano (56), Caceres (81).

Cartonaş roşu: Maxi Pereira (Uruguay, 90+5).

Coasta de Fildeş – Japonia 2-1
     
Cote d’Ivoire a învins Japonia cu scorul de 2-1 (0-1), sâmbătă, la Recife, pe Arena Pernambuco, în Grupa C a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie).

Japonia a deschis scorul prin Keisuke Honda (16), dar ivorienii au revenit în repriza secundă şi au punctat de două ori în decurs de trei minute, prin Wilfried Bony (64) şi Gervinho (66), obţinând o victorie meritată.

Ivorienii au avut prima ocazie de gol a partidei, prin Bony (6), care a tras la colţul scurt, dar mingea a fost deviată în corner.

Africanii au controlat jocul, dar un moment de neatenţie în apărare a fost taxat de japonezi, care au deschis scorul: Honda a primit mingea după un corner, a pătruns în careu şi a tras la colţul scurt, fără speranţe pentru Barry, 0-1 (16).

”Elefanţii” au acuzat şocul şi niponii şi-au creat şi alte ocazii notabile, precum şutul fundaşului Uchida (21), respins de portarul Barry, care câteva secunde mai târziu s-a remarcat şi la mingea trimisă cu boltă de Honda şi a scos de sub transversală.

Cote d’Ivoire a revenit la cârma jocului cu trecerea timpului şi a atacat neîncetat poarta lui Kawashima, dar africanii au ratat ocazie după ocazie. Boka a executat pe lângă poartă o lovitură liberă (31), Gervinho (34) a fost blocat de Yoshida în careu, acelaşi Boka a tras de la distanţă, dar Kawashima a respins (35), Gervinho a fost blocat (39), iar Bony a reluat peste poartă, Kalou (43) a trimis imprecis cu capul, iar Kawashima a fost la post şi la şutul-centrare al lui Boka (45).

Ocaziile au continuat să apară la poarta lui Kawashima şi după pauză, Bony nereuşind o lovitură de cap din poziţie favorabilă (48). ”Samuraii albaştri” au răspuns prin şutul lui Hasebe (50), care s-a dus alături.

Intrarea ”veteranului” Drogba a mai animat lucrurile în atacul ivorienilor, care au restabilit egalitatea în minutul 64, prin Bony, care a trimis mingea la colţul lung, cu capul, din centrarea lui Aurier: 1-1. Peste două minute, ”Elefanţii” au preluat conducerea, din nou după centrarea lui Aurier, de data aceasta Gervinho a trimis mingea la colţul scurt cu capul (68), printre braţele portarului: 2-1.

Asiaticii nu au reuşit să reacţioneze după aceste două goluri primite şi tot africanii au avut ocazii clare de gol. Drogba a tras bine din lovitură liberă (82), însă Kawashima a respins. Tot Drogba s-a aflat în poziţie de finalizare, dar şutul său a fost deviat de Morishige (85). Kawashima a intervenit foarte bine şi şutul din unghi al lui Kalou (89), iar meciul s-a încheiat cu accidentarea lui Didier Ya Konan, introdus pe teren de puţin timp.

La ivorieni a intrat şi Constant Djakpa, fostul fundaş al echipei Pandurii Tg. Jiu. În schimb, Ousmane Viera, care a jucat şi el la gorjeni (dar şi la Internaţional Curtea de Argeş), a rămas pe banca de rezerve.

În celălalt meci al grupei, Columbia a învins Grecia la scor de forfait, 3-0.

Următoarele meciuri din Grupa C vor avea loc pe 19 iunie: Columbia – Cote d’Ivoire, la Brasilia (19,00, ora României), şi Japonia – Grecia, la Natal (vineri 20 iunie, în România, ora 01,00).

Cote d’Ivoire – Japonia 2-1 (0-1)

Au marcat: Wilfried Bony (64), Gervinho (66), respectiv Keisuke Honda (16).

Recife, Arena Pernambuco

Cupa Mondială 2014 – Grupa C

Au evoluat echipele:

Cote d’Ivoire: 1. Boubacar Barry – 17. Serge Aurier, 5. Didier Zokora, 22. Souleymane Bamba, 3. Arthur Boka (18. Constant Djakpa, 75) – 9. Cheick Tiote, 20. Serey Die (11. Didier Drogba, 62) – 19. Yaya Toure (căpitan) – 8. Salomon Kalou, 12. Wilfried Bony (13. Didier Ya Konan, 78), 10. Gervinho. Selecţioner: Sabri Lamouchi.

Rezerve neutilizate: 16. Sylvain Gbohouo, 23. Sayouba Mande – 2. Ousmane Viera Diarrassouba, 4. Kolo Toure, 6. Mathis Bolly, 7. Jean-Daniel Akpa Akpro, 14. Ismael Diomande, 15. Max Gradel, 21. Giovanni Sio.

Japonia: 1. Eiji Kawashima – 2. Atsuto Uchida, 22. Maya Yoshida, 6. Masato Morishige, 5. Yuto Nagatomo – 16. Hotaru Yamaguchi, 17. Makoto Hasebe (căpitan; 7. Yasuhito Endo, 54) – 9. Shinji Okazaki, 4. Keisuke Honda, 10. Shinji Kagawa (11. Yoichiro Kakitani, 86) – 18. Yuya Osako (13. Yoshito Okubo, 67). Selecţioner: Alberto Zaccheroni.

Rezerve neutilizate: 12. Shusaku Nishikawa, 23. Shuichi Gonda – 3. Gotoku Sakai, 8. Hiroshi Kiyotake, 14. Toshihiro Aoyama, 15. Yasuyuki Konno, 19. Masahiko Inoha, 20. Manabu Saito, 21. Hiroki Sakai.

Arbitru: Enrique Osses; arbitri asistenţi: Carlos Astroza, Sergio Roman (toţi din Chile); arbitru de rezervă: Neant Alioum (Camerun)

Cartonaşe galbene: Yoshida (23), Bamba (54), Zokora (58), Morishige (64).

 

Columbia-Grecia 3-0

Echipa Columbiei a învins formaţia Greciei cu scorul de 3-0 (1-0), sâmbătă, la Belo Horizonte, pe stadionul ”Mineirao”, în Grupa C a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie).

Sud-americanii, care au început fără vedetele Guarin, Bacca sau Jackson Martinez, s-au impus fără probleme, prin golurile marcate de Pablo Armero (5), Teófilo Gutiérrez (58) şi James Rodríguez (90+3).

Columbia a început în forţă şi a deschis scorul după doar cinci minute, fundaşul Pablo Armero reuşind cel mai rapid gol de până acum al competiţiei, după o minge întoarsă în careu: 1-0. Armero este primul columbian care a marcat la Cupa Mondială de la Leider Preciado, care aducea golul victoriei în partida cu Tunisia, de la CM 1988 (1-0).

Imediat după reluarea jocului, elenii au avut o mare ocazie de egalare, dar şutul lui Kone a trecut razant cu bara (6).

Deşi sud-americanii au rămas periculoşi pe contre, grecii au fost cei care au avut o posesie mai bună şi au încercat să ajungă la poarta lui Ospina. Fundaşul Torosidis a creat pericol în min. 28, când a reluat pe lângă poartă, cu capul, în urma unei lovituri libere bătută de Holebas.

Prima repriză s-a încheiat cu o nouă ocazie bună a grecilor, dar Ospina a deturnat de la vinclu şutul lui Kone (45).

Repriza a doua a început în nota de dominare a echipe latine, iar şutul lui James Rodriguez l-a întrebuinţat pe Karnezis, nevoit să respingă (50).

”Los Cafeteros” şi-au mărit avantajul în urma unei faze fixe, un corner executat de James Rodriguez, Aguilar a deviat balonul, iar Teofilo Gutierrez a îndeplinit o simplă formalitate: 2-0 (58).

Grecia, care a eliminat România în barajul pentru CM 2014 (3-1, 1-1), a fost aproape de gol în minutul 63, dar Gekas a trimis balonul în bara transversală cu capul, deşi poarta era practic goală.

Columbienii au evoluat în continuare relaxat şi doar concentrarea scăzută la acest scor i-a făcut să nu mai înscrie goluri.

Echipa antrenată de Fernando Santos a mai avut o ocazie mare de a înscrie golul de onoare, dar şutul lui Samaras a trecut foarte aproape de poartă (85). Columbia a câştigat în cele din urmă la scor de forfait, după ce James Rodriguez a marcat al treilea gol (90+3), după o pasă cu călcâiul a lui Cuadrado: 3-0.

Grecia, viitoarea adversară a României în preliminariile EURO 2016, a primit cel puţin un gol în fiecare din cele şapte meciuri jucate la Cupa Mondială. În total sunt 15 echipe care au primit gol la fiecare meci jucat în Cupa Mondială.

Următoarele meciuri din Grupa C vor avea loc pe 19 iunie: Columbia – Cote d’Ivoire, la Brasilia (19,00, ora României), şi Japonia – Grecia, la Natal (vineri 20 iunie, în România, ora 01,00).

Columbia – Grecia 3-0 (1-0)

Au marcat: Pablo Armero (5), Teófilo Gutiérrez (58), James Rodríguez (90+3).

Belo Horizonte, stadion ”Mineirao”

Cupa Mondială 2014 – Grupa C

Au evoluat echipele:

Columbia: 1. David Ospina – 18. Juan Camilo Zúniga, 3. Mario Yepes (căpitan), 2. Cristián Zapata, 7. Pablo Armero (4. Santiago Arias, 74) – 6. Carlos Sánchez, 8. Abel Aguilar (15. Alexander Mejía, 68) – 11. Juan Guillermo Cuadrado, 10. James Rodríguez, 14. Víctor Ibarbo – 9. Teófilo Gutiérrez (21. Jackson Martínez, 76). Selecţioner: José Pekerman.

Rezerve neutilizate: 12. Camilo Vargas, 22. Faryd Mondragón – 16. Éder Álvarez Balanta, 23. Carlos Valdés, 5. Carlos Carbonero, 13. Fredy Guarín, 20. Juan Fernando Quintero, 17. Carlos Bacca, 19. Adrián Ramos.

Grecia: 1. Orestis Karnezis – 15. Vasilis Torosidis, 4. Kostas Manolas, 19. Sokratis Papastathopoulos, 20. José Holebas – 14. Dimitris Salpingidis (18. Ioannis Fetfatzidis, 57), 2. Giannis Maniatis, 21. Kostas Katsouranis (căpitan), 8. Panagiotis Kone (10. Georgios Karagounis, 78) – 7. Georgios Samaras, 17. Theofanis Gekas (9. Kostas Mitroglou, 64). Selecţioner: Fernando Santos.

Rezerve neutilizate: 12. Panagiotis Glykos, 13. Stefanos Kapino – 3. Georgios Tzavellas, 5. Vangelis Moras, 11. Loukas Vyntra, 6. Alexandros Tziolis, 16. Lazaros Christodoulopoulos, 22. Andreas Samaris, 23. Panagiotis Tachtsidis.

Arbitru: Mark W. Geiger; arbitri asistenţi: Mark Sean Hurd (SUA): Joe Fletcher (Canada); arbitru de rezervă: Alireza Faghani (Iran)

Cartonaşe galbene: Sanchez (26), Papastathopoulos (52), Salpingidis (55).

Te-ar mai putea interesa și
Modificările climatice vor ține turiștii în camere. Zilele „bune” de petrecut afară scad, iar pierderile pentru economie pot fi uriașe
Modificările climatice vor ține turiștii în camere. Zilele „bune” de petrecut afară scad, iar pierderile pentru ...
Anul 2024 se anunță unul bun pentru destinațiile de vârf din sudul continentului, susținând economiile Spaniei, Portugaliei și Italiei, dar fără strategii clare și investiții ample,......
Conglomeratul german BASF are un nou CEO
Conglomeratul german BASF are un nou CEO
La încheierea Adunării Anuale a Acţionarilor 2024 care s-a desfășurat astăzi, Markus Kamieth a fost numit preşedinte ...
Guvernul a aprobat astăzi cele două acte normative care permit plata în avans pe luna mai a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale
Guvernul a aprobat astăzi cele două acte normative care permit plata în avans pe luna mai a pensiilor și a altor drepturi ...
Executivul a aprobat, în şedinţa de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor şi a altor ...
„Europa ar putea muri”, declară Macron, pledând pentru o apărare comună mai puternică şi „autonomie strategică”
„Europa ar putea muri”, declară Macron, pledând pentru o apărare comună mai puternică şi „autonomie ...
Preşedintele francez Emmanuel Macron a zugrăvit joi un portret alarmist al Uniunii Europene, despre care a afirmat că ...