CNA a autorizat studiourile grupului Antena TV de la Romexpo

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a autorizat, marţi, emisia prin satelit a posturilor Antena Internaţional şi Antena 3 - News&Current Affairs, deţinute de Antena 3 SA, şi Antena 1, ZU TV, Happy Channel, deţinute de Antena TV Group SA., din sediile din Romexpo.
Economica.net - mar, 22 mart. 2016, 10:55
CNA a autorizat studiourile grupului Antena TV de la Romexpo

Autorizarea emisiei a fost votată în unanimitate de membrii CNA prezenţi la şedinţă – Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Dorina Rusu, Radu Bogdan Herjeu, Laura Georgescu, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda şi Lorand Turos.

Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group, prezent la şedinţa CNA, a declarat că toate sistemele de producţie şi emisie vor fi mutate definitiv în Iride Business Park, fostul sediu al postului de televiziune Prima TV, pentru care Antena Group va solicita o autorizare în acest an. Potrivit lui Sorin Alexandrescu, sediul ar urma să fie disponibil din 29 septembrie.

„Este un spaţiu foarte bun pentru nevoile pe care le avem. În realitate este mult mai bun decât ceea ce noi am avut anterior în Bucureşti-Ploieşti, lăsând la o parte toate argumentele de ordin sentimental”, a spus Alexandrescu.

El a adăugat că reprezentanţii Antenelor au fost nevoiţi să găsească şi o soluţie „tranzitorie”, astfel încât să nu se găsească în situaţia în care, din cauza obligaţiei de evacuare a sediilor, echipamentele să fie sigilate în interiorul clădirii din Bucureşti-Ploieşti. „Această soluţie a a fost găsită într-o locaţie în care noi mai avem şi alte studiouri de filmare pentru anumite emisiuni de divertisment ale Antenei 1, este vorba despre locaţia din Romexpo”, a spus Sorin Alexandrescu.

Directorul Antena Group a mai declarat că mutarea în sediile din Romexpo a reprezentat un „efort supraomenesc”.

Despre noul sediu, Sorin Alexandrescu a spus că este deţinut de cel mai mare invest imobiliar din România. „Noi am contractat de la dânşii două structuri – una are 7.000 de metri, este structurată pe pe trei etaje. Această locaţie va fi destinată în mod exclusiv operaţiunilor de producţie şi emisie. O clonă la ce s-a întâmplat în Bucureşti-Ploieşti. Această clădire are în interiorul ei un spaţiu de 1.120 de metri pătraţi. Acest spaţiu parcurge etajul 1 şi etajul 2. În interiorul acestui spaţiu, care este în mijlocul clădirii, vor fi amplasate studiouri de ştiri Antena 1 şi Antena 3”, a explicat el.

„Pe structurile adiacente zonei respective vor fi implementate toate departartamentele suport, iar pe etajul trei este un spaţiu de aproximativ 2.000 de metri pătraţi, unde vor fi amplasate toate structurile tehnice. Mă refer la zona de MCR şi aşa mai departe, plus redacţiile de ştiri ale celor două televiziuni”, a mai explicat Sorin Alexandrescu.

Întrebat de Dorina Rusu, membru CNA, de ce nu au găsit o soluţie „tranzitorie” mai devreme, Sorin Alexandrescu a spus că termenul de nouă luni solicitat nu reprezintă o eroare şi că nu au făcut scandal mediatic.

Anterior intervenţiei Dorinei Rusu, Alexandrescu a spus că angajaţii Antenelor nu îşi continuau activitatea în acele sedii „fără nicio bază”.

„Din data de 08.08.2014, eu am semnat peste 20 de adrese către instituţiile care au preluat respectivele imobile. (…) Noi aveam contracte de închiriere pe acele spaţii, care nu au fost desfiinţate de nimeni niciodată. ANAF a încercat să facă acest lucru în instanţă, dar respectiva cerere i-a fost respinsă. În toată această perioadă de timp am încercat să creem acest dialog cu autorităţile statului, astfel încât drepturile conferite de acele contracte de închiriere şi de lege, şi aici vorbim de dreptul de preempţiune, respectiv de cumpărare a acelor imobile, să poată fi respectate”, a decalarat Sorin Alexandrescu.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...