CNA a respins iniţiativa legislativă privind eliminarea taxei TV

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) respinge propunerea legislativă referitoare la eliminarea obligativităţii taxei radio-tv şi de obligare a furnizorilor de servicii media audiovizuale la difuzarea imnului naţional în fiecare dimineaţă.
Economica.net - mar, 12 ian. 2016, 12:57
CNA a respins iniţiativa legislativă privind eliminarea taxei TV

‘CNA a dat o opinie negativă la adresa celor două proiecte de lege. (avizul n.r.) este consultativ’, a declarat marţi, pentru Agerpres, vicepreşedintele CNA, Răsvan Popescu, într-o pauză a şedinţei Consiliului de marţi.

Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul a transmis CNA propunerea legislativă pentru modificarea articolului 3 din Legea audiovizualului, la care Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a solicitat punctul de vedere al Guvernului.

‘Faţă de domeniul de activitate al instituţiei dumneavoastră şi având în vedere obiectul de reglementare al acestei iniţiative legislative, vă rugăm să ne comunicaţi (…) opinia dumneavoastră motivată privind susţinerea sau respingerea iniţiativei legislative, în vederea formulării proiectului punctului de vedere al Guvernului, ce urmează să fie aprobat în şedinţa Executivului’, se arată în documentul înaintat CNA de Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul.

Propunerea legislativă prevede că toţi furnizorii de servicii media audiovizuale aflaţi sub jurisdicţia României au obligaţia să difuzeze în fiecare zi, de la ora 7,00, imnul naţional, varianta integrală.

‘Această propunere are ca scop întărirea sentimentului naţional’, se arată în expunerea de motive a proiectului, act normativ semnat de deputaţii independenţi Bogdan Diaconu şi Răzvan Tănase.

Totodată, Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul a transmis CNA propunerea legislativă pentru modificarea articolului 40 din Legea nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, la care Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a cerut punctul de vedere al Guvernului.

În expunerea de motive a propunerii legislative iniţiate de 14 deputaţi se menţionează că Legea 41/1994 impune taxarea obligatorie radio-tv. ‘Propunem abrogarea textelor de lege ce prevăd obligativitatea achitării acestui tip de taxe, măsură aşteptată cu interes nu doar de cei cu venituri scăzute, dar în special de cei care văd în taxa radio-tv o măsură inechitabilă’, se arată în expunerea de motive.

Te-ar mai putea interesa și
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 67.000 de teste, a......
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...