CNAB: 191 de zboruri au fost anulate pe Henri Coandă, în perioada 8 – 14 septembrie. Companiei Blue Air îi aparţin 151

Un număr de 191 de zboruri au fost anulate în săptămâna 8-14 septembrie 2022, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Bucureşti (AIHCB), 151 dintre acestea fiind ale companiei Blue Air, care şi-a suspendat operarea începând cu 6 septembrie a.c., iar 10 ale companiei Wizz Air.
AGERPRES - joi, 15 sept. 2022, 14:09
CNAB: 191 de zboruri au fost anulate pe Henri Coandă, în perioada 8 - 14 septembrie. Companiei Blue Air îi aparţin 151

Potrivit Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), în intervalul menţionat pe AIHCB au fost operate 2.098 zboruri, dintre care 1.833 regulate.

În aceeaşi perioadă, 638 zboruri (aterizări şi decolări) au înregistrat întârzieri mai mari de 30 minute, cu 73 mai puţine faţă de săptămâna anterioară.

Dintre acestea, aproape jumătate (297) au avut drept cauză întârzierea sau rotaţia echipajelor sau aeronavelor.

Cele mai multe zboruri întârziate s-au înregistrat, în ordine, la companiile Wizz Air (223 de zboruri), Tarom (108) şi Ryanair (99).

Blue Air Aviation a anunţat pe 6 septembrie, că suspendă până luni, 12 septembrie, toate cursele programate a pleca de pe aeroporturile din România, din cauza popririi tuturor conturilor companiei de către Ministerul Mediului, care pune compania în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice.

Deşi Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat o zi mai târziu, respectiv pe 7 septembrie, că a decis suspendarea popririi asupra disponibilităţilor băneşti ale companiei Blue Air Aviation şi stabilirea unui grafic pe 12 luni pentru achitarea creanţei, operatorul aerian low-cost a transmis ulterior că va relua zborurile abia din 10 octombrie, precizând că pentru moment nu dispune de fondurile necesare plăţii combustibilului şi celorlalte cheltuieli operaţionale, necesare pentru zborurile planificate începând cu data de 12 septembrie.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...