CNAB: Salariile angajaţilor vor fi indexate cu rata inflaţiei, sporurile şi primele vor fi incluse în buget

Salariile angajaţilor Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) vor fi indexate în acest an cu rata inflaţiei, iar sporurile şi primele vor fi incluse în proiecţiile bugetare pentru acest an, potrivit unui comunicat remis miercuri de societatea comercială.
AGERPRES - mie, 12 ian. 2022, 12:33
CNAB: Salariile angajaţilor vor fi indexate cu rata inflaţiei, sporurile şi primele vor fi incluse în buget

Cele două decizii au fost luate în urma discuţiilor care au avut loc marţi între conducerea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti şi reprezentanţii celor patru sindicate ale angajaţilor.

„În contextul trecerii pe profit a companiei, la nivelul anului 2021, ca urmare a implementării mai multor măsuri de eficientizare a costurilor şi date fiind ipotezele de relansare a sectorului transportului aerian pentru anii următori, s-a decis: includerea în proiecţiile bugetare pentru anul 2022 a tuturor drepturilor (sporuri şi prime) prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă în vigoare sau la nivelul contractelor individuale de muncă ale salariaţilor; indexarea salarială în pas cu rata inflaţiei, conform prevederilor din Contractul Colectiv de Muncă, indexare care a fost amânată la nivelul anilor anteriori ca urmare a pierderilor generate de scăderea accentuată a traficului de pasageri”, se menţionează în comunicat.

Totodată, în urma discuţiilor cu sindicatele, CNAB a decis ca angajaţii care au avut o contribuţie semnificativă la gestionarea situaţiilor speciale impuse de măsurile suplimentare Covid-19 să primească sporul pentru activităţi aeroportuare.

„(CNAB a decis, n.r.) acordarea sporului pentru activităţi aeroportuare, conform prevederilor din Contractul Colectiv de Muncă, pentru angajaţii sau categoriile de angajaţi care, prin activităţile derulate pe parcursul anului 2021, au avut o contribuţie semnificativă la gestionarea situaţiilor speciale impuse de măsurile suplimentare Covid-19 sau care, prin activitatea şi performanţa lor, au contribuit la implementarea unor proiecte strategice la nivelul companiei. Nominalizarea angajaţilor şi a categoriilor eligibile va fi făcută de către şefii ierarhici direcţi şi directorii de resort în linie cu criteriile specifice din Contractul Colectiv de Muncă şi în baza performanţelor înregistrate în anul 2021”, se precizează în comunicat.

Potrivit sursei, la discuţia de miercuri cu patronatul CNAB au participat reprezentanţii Sindicatului Aeroportuar Henri Coandă, Sindicatului Liber Independent din Aeroportul Băneasa, Sindicatului Aeroporturi Bucureşti şi Sindicatului Companiei Aeroporturi Bucureşti.

În cadrul discuţiilor dintre cele două părţi s-a mai stabilit demararea, în perioada următoare, a unor consultări privind implementarea unui proces de management al performanţei la nivelul companiei, bazat pe indicatori de performanţă măsurabili, specifici fiecărei categorii de activitate din companie şi care să asigure un mecanism de recompensare a angajaţilor în funcţie de rezultatele individuale şi de grup, în linie cu bunele practici din industrie şi de guvernanţă corporativă.

Dialogul social dintre conducerea CNAB şi cele patru sindicate a demarat la finalul anului trecut, potrivit comunicatului.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Rusia impune interdicții de intrare în țară mai multor oficiali europeni, fără să facă însă publice numele acestora
Rusia impune interdicții de intrare în țară mai multor oficiali europeni, fără să facă însă publice numele acestora
Rusia a anunţat vineri că a impus interdicţie de intrare în ţară pentru mai mulţi oficiali europeni ca răspuns la ...
Electrica împrumută 1,5 miliarde de lei de la bănci, ca să facă față schemei de plafonare a prețurilor și reducerii facturilor
Electrica împrumută 1,5 miliarde de lei de la bănci, ca să facă față schemei de plafonare a prețurilor și reducerii ...
Electrica Furnizare se va împrumuta de 1,5 miliarde de lei, pe termen scurt, în contextul în care compania trebuie să ...
Germania trimite avioane de vânătoare în România într-o misiune NATO de apărare a spațiului aerian
Germania trimite avioane de vânătoare în România într-o misiune NATO de apărare a spațiului aerian
Trei avioane de luptă Eurofighter germane vor pleca spre România în februarie şi martie, în contextul în care ţările ...