CNADNR a atribuit contractul de servicii privind Strategia de dezvoltare a Sistemelor de Transport Inteligente

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a semnat cu Asocierea Ernst & Young SRL - UAB Ernst & Young Baltic contractul de servicii privind Strategia de dezvoltare a Sistemelor de Transport Inteligente şi Planul Naţional de Acţiune STI pentru Reţeaua Naţională de Drumuri din România pentru perioada 2014 - 2020, potrivit Agerpres.
Economica.net - vin, 03 iun. 2016, 14:09
CNADNR a atribuit contractul de servicii privind Strategia de dezvoltare a Sistemelor de Transport Inteligente

Conform unui comunicat remis, vineri, Agerpres, contractul a fost atribuit prin procedura de licitaţie deschisă, are o durată de 6 luni şi o valoare de 563.700 lei fără TVA, finanţarea fiind în proporţie de 75% din fonduri europene şi 25% de la Guvernul României.

Obiectivele contractului sunt următoarele: definirea Sistemelor de Transport Inteligente pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi din România şi legăturile cu zonele metropolitane importante şi alte moduri de transport; stabilirea cerinţelor, opţiunilor şi priorităţilor pentru dezvoltarea Sistemelor Inteligente de Transport pentru perioada 2014 – 2020 cât şi pe termen lung; elaborarea Planului de Acţiune ITS şi dezvoltarea în detaliu a recomandărilor pentru instituirea unui cadru de implementare, monitorizare / întreţinere a Sistemelor de Transport Inteligente.

Crearea Strategiei de dezvoltare a Sistemelor de Transport Inteligente şi Planul Naţional de Acţiune STI pentru Reţeaua Naţională de Drumuri din România pentru perioada 2014 – 2020 este primul pas în implementarea Directivei 2010/40/UE şi a regulamentelor delegate 885/2013 şi 886/2013.

‘Strategia de dezvoltare a Sistemelor de Transport Inteligente va determina realizarea unui transport rutier mai fluid, mai accesibil şi mai sigur. În mod special, prin noile tehnologii informatice care vor fi accesate în cadrul acestui program, se vor asigura condiţii mai bune în ceea ce priveşte siguranţa circulaţiei’, se menţionează în comunicat.

Te-ar mai putea interesa și
Criză Ungaria- Volatilitatea forintului face mai atractivă moneda euro pentru investitorii germani din Ungaria
Criză Ungaria- Volatilitatea forintului face mai atractivă moneda euro pentru investitorii germani din Ungaria
Volatilitatea forintului ungar a crescut sprijinul pentru introducerea monedei euro în rândul investitorilor germani din Ungaria, până la cel mai ridicat nivel din ultimii 13 ani, potrivit......
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ne intră banii în conturi
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ...
Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care compania ...
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
Uniunea Europeană a deschis miercuri o anchetă privind piaţa publică chineză a dispozitivelor medicale, suspectând ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, se temperează activitatea în piaţa de birouri – studiu
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investiţiile în domeniu vor creşte în ...