CNADNR: A fost finalizată selecţia constructorilor autostrăzii Sebeş-Turda. Lucrările încep în 2014

Directorul CNADNR, Narcis Neaga, a declarat, joi, în judeţul Alba, la deschiderea tronsoanelor unu şi doi ale autostrăzii Orăştie-Sibiu, că a fost finalizată selecţia constructorilor pentru "viitoarea autostradă" Sebeş-Turda, lucrările urmând să înceapă în 2014, cu termen de finalizare 2015.
Economica.net - joi, 19 dec. 2013, 16:17
CNADNR: A fost finalizată selecţia constructorilor autostrăzii Sebeş-Turda. Lucrările încep în 2014

Narcis Neagu a spus că a fost finalizată selecţia constructorilor pentru „viitoarea autostradă” Sebeş-Turda, lucările urmând să înceapă în 2014, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Astăzi (joi – n.r.) a fost finalizată selecţia constructorilor pentru viitoarea autostradă Sebeş-Turda. Este pentru prima dată când în CNADNR se respectă un termen în materie de licitaţii. În 50 de zile de la depunerea ofertelor au fost selecţionate firmele, consorţiile, care vor construi această autostradă, iar lucrările vor începe anul viitor”, a declarat Narcis Neaga.

El a adăugat că numele câştigătorilor licitaţiei vor fi anunţate în următoarele două-trei zile, precizând că termenul de finalizare a lucrărilor este anul 2015.

Pe de altă parte, Neaga a spus că lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti vor începe, cel mai probabil, în 2017-2018.

Directorul CNADNR a mai spus că mai întâi trebuie refăcut studiul de fezabilitate al acestui proiect, deoarece „studiul anterior nu corespundea cerinţelor Uniunii Europene”.

În 30 octombrie, la Sibiu, ministrul delegat Dan Şova preciza că, în anul 2016, vor fi inauguraţi cei 70 de kilometri de la Sebeş până la Turda, legând în felul acesta Clujul de Coridorul IV.

„E important de ştiut că, odată cu atribuirea tronsoanelor la Sebeş-Turda (…), probabil vom avea contestaţii, e mai puţin important acest lucru, undeva în primăvară vom da ordinul de începere a lucrărilor şi pentru Sebeş-Turda”, spunea Dan Şova, care a adăugat: „odată cu Sebeş-Turda vom avea contractări pe fond de coeziune autostrăzi 107 la sută”.

Coridorul IV paneuropean începe în Germania, continuă pe ruta Praga-Viena-Bratislava-Budapesta, iar în România, traseul trece prin Nădlac, Arad, Deva, Orăştie, Sibiu, Bucureşti, Feteşti şi Constanţa, ruta continuând până la Istanbul.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat principalii indicatori financiari. Astfel, grupul a raportat pentru anul......
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...