CNADNR: A fost finalizată selecţia constructorilor autostrăzii Sebeş-Turda. Lucrările încep în 2014

Directorul CNADNR, Narcis Neaga, a declarat, joi, în judeţul Alba, la deschiderea tronsoanelor unu şi doi ale autostrăzii Orăştie-Sibiu, că a fost finalizată selecţia constructorilor pentru "viitoarea autostradă" Sebeş-Turda, lucrările urmând să înceapă în 2014, cu termen de finalizare 2015.
Economica.net - joi, 19 dec. 2013, 16:17
CNADNR: A fost finalizată selecţia constructorilor autostrăzii Sebeş-Turda. Lucrările încep în 2014

Narcis Neagu a spus că a fost finalizată selecţia constructorilor pentru „viitoarea autostradă” Sebeş-Turda, lucările urmând să înceapă în 2014, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Astăzi (joi – n.r.) a fost finalizată selecţia constructorilor pentru viitoarea autostradă Sebeş-Turda. Este pentru prima dată când în CNADNR se respectă un termen în materie de licitaţii. În 50 de zile de la depunerea ofertelor au fost selecţionate firmele, consorţiile, care vor construi această autostradă, iar lucrările vor începe anul viitor”, a declarat Narcis Neaga.

El a adăugat că numele câştigătorilor licitaţiei vor fi anunţate în următoarele două-trei zile, precizând că termenul de finalizare a lucrărilor este anul 2015.

Pe de altă parte, Neaga a spus că lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti vor începe, cel mai probabil, în 2017-2018.

Directorul CNADNR a mai spus că mai întâi trebuie refăcut studiul de fezabilitate al acestui proiect, deoarece „studiul anterior nu corespundea cerinţelor Uniunii Europene”.

În 30 octombrie, la Sibiu, ministrul delegat Dan Şova preciza că, în anul 2016, vor fi inauguraţi cei 70 de kilometri de la Sebeş până la Turda, legând în felul acesta Clujul de Coridorul IV.

„E important de ştiut că, odată cu atribuirea tronsoanelor la Sebeş-Turda (…), probabil vom avea contestaţii, e mai puţin important acest lucru, undeva în primăvară vom da ordinul de începere a lucrărilor şi pentru Sebeş-Turda”, spunea Dan Şova, care a adăugat: „odată cu Sebeş-Turda vom avea contractări pe fond de coeziune autostrăzi 107 la sută”.

Coridorul IV paneuropean începe în Germania, continuă pe ruta Praga-Viena-Bratislava-Budapesta, iar în România, traseul trece prin Nădlac, Arad, Deva, Orăştie, Sibiu, Bucureşti, Feteşti şi Constanţa, ruta continuând până la Istanbul.

Te-ar mai putea interesa și
Stoltenberg: Ucraina „poate să câștige” războiul împotriva Rusiei
Stoltenberg: Ucraina „poate să câștige” războiul împotriva Rusiei
Ucraina "poate să câştige" războiul împotriva Rusiei, care "nu se derulează" aşa cum a prevăzut Moscova, a estimat duminică secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, relatează AFP....
Românii se uită la camerele și designul telefonului când decid să îl cumpere. În medie, un român are 1.500 de poze în telefon
Românii se uită la camerele și designul telefonului când decid să îl cumpere. În medie, un român are 1.500 de poze ...
Camera foto a telefoanelor este cea mai importantă caracteristica a unui smartphone pentru 8 din 10 români din mediul urban, ...
Aurescu: România – în favoarea unui proces rapid de aderare la NATO a Finalndei și Suediei
Aurescu: România – în favoarea unui proces rapid de aderare la NATO a Finalndei și Suediei
România este "ferm" în favoarea unui proces "rapid" de aderare la NATO a Finlandei şi Suediei, iar apartenenţa acestor ...
Ministerul Sănătății: 282 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore
Ministerul Sănătății: 282 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore
Un număr de 282 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 238 mai ...