CNADNR a primit 11 oferte pentru întreţinerea drumurilor de la Regionala Bucureşti până în 2014

CNADNR a primit 11 oferte de la firme şi consorţii pentru întreţinerea drumurilor în perioada 2012-2014 la Direcţia Regională Bucureşti, valoarea totală estimativă a acordului cadru fiind de 251,2 milioane lei, fără TVA, de patru ori mai puţin faţă de perioada 2008-2011.
Economica.net - vin, 30 mart. 2012, 11:26
CNADNR a primit 11 oferte pentru întreţinerea drumurilor de la Regionala Bucureşti până în 2014

Astfel, CNADNR va încheia cu firmele câştigătoare un acord cadru pentru întreţinerea drumurilor atât pe perioada iernii, cât şi pe timpul verii, se arată într-un comunicat al Companiei de Drumuri. Acordul cadru va conţine contracte subsecvente.

Lungimea totală a drumurilor administrate de Regionala Bucureşti este de 2.500 de kilometri.

Licitaţia a fost împărţită în mai multe loturi, câte unul pentru secţiile Bucureşti Nord (32,02 milioane lei), Târgovişte (30,01 milioane lei), Bucureşti Sud (36,42 milioane lei), Alexandria (28,78 milioane lei), Ploieşti (34,89 milioane lei), Piteşti (53,53 milioane lei) şi Buzău (35,56 milioane lei).

Astfel, pentru Bucureşti Nord a fost depusă o singură ofertă, de la firma Euro Construct, pentru Târgovişte sunt interesate aceeaşi firmă şi asocierea Valah Construct Grup/Argecom/Alpha Design Build Group/Simarc, în timp ce lotul Bucureşti Sud este disputat de firmele Gecor, Straco şi consorţiul Simarc/Alpha Design Build Group/Argecom/Valah Construct Grup.

Pentru secţia Alexandria a depus ofertă doar firma Tel Drum, pentru secţia Ploieşti firma Romstrade, iar la Piteşti consorţiile Straco Grup/General Trust Argeş şi Argecom/Alpha Design Build Group/Simarc/Valah Construct Grup.

Ultimul lot, cel de-al şaptelea, corespunzător secţiei de drumuri Buzău, este licitat de o singură asociere, respectiv Alpha Design Build Group/Argecom/Valah Construct Grup.

Acordul cadru pentru perioada 2008-2011 a avut o valoare de 996,85 de milioane de lei, fără TVA, şi a fost execuate de şase firme, respectiv Argecom, Delta ACM 93, Euroconstruct, Romstrade, Tel Drum şi PA&CO.

CNADNR a încheiat acorduri multianuale de întreţinere a drumurilor la toate direcţiile din ţară valabile în perioada 2008-2011 cu o valoare de aproximativ un miliard de euro. Contractele au fost prelungite la finele anului trecut până la 31 martie.

Din suma totală alocată activităţii de întreţinere în ultimii patru ani, CNADNR susţine că a achitat firmelor doar 254 milioane euro.

Te-ar mai putea interesa și
Clotilde Armand anunță că DNA a deschis un nou dosar care vizează administrația condusă de Dan Tudorache
Clotilde Armand anunță că DNA a deschis un nou dosar care vizează administrația condusă de Dan Tudorache
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat sâmbătă că Direcția Națională Anticorupție a deschis un nou dosar în care cercetează activitatea predecesorului său, social democratul......
Valul patru devine din ce în ce mai puternic: 5.388 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și 97 de decese în ultimele 24 de ore
Valul patru devine din ce în ce mai puternic: 5.388 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și 97 de decese în ultimele ...
Un număr de 5.388 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Filarmonica din New York își reia concertele după un an și jumătate de pauză
Filarmonica din New York își reia concertele după un an și jumătate de pauză
După ce a stat cu porţile închise timp de 556 de zile din cauza pandemiei de coronavirus, Orchestra Filarmonică din New ...
Orban: Probabil că luni vom convoca BPR pentru a stabili calendarul moțiunii de cenzură
Orban: Probabil că luni vom convoca BPR pentru a stabili calendarul moțiunii de cenzură
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că Birourile permanente reunite ale Parlamentului vor fi convocate, cel mai probabil ...