CNADNR a semnat contractul de expertiză tehnică privind execuţia lotului 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a semnat contractul pentru elaborarea unei expertize complete în ceea ce priveşte proiectarea şi execuţia lotului 2 al Autostrăzii Lugoj - Deva, potrivit unui comunicat al CNADNR, remis, luni, AGERPRES.
Economica.net - lun, 15 feb. 2016, 14:24
CNADNR a semnat contractul de expertiză tehnică privind execuţia lotului 2 al Autostrăzii Lugoj - Deva

Contractul a fost semnat cu societatea Geotesting CI SRL, valoarea acestuia fiind de 133.100 lei, fără TVA, şi are o durată de două luni.

Contractul se referă la ‘Expertiza tehnică pentru determinarea stabilităţii rambleurilor şi calităţii materialului de umplutură, folosit la execuţia rambleurilor în cadrul contractului ‘Proiectare şi execuţie Autostrada Lugoj – Deva, lot 2: km 27+620 – km 56+220”.

‘După experienţa cu lotul III al autostrăzii Sibiu-Orăştie, am hotărât ca pentru lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva, km 27+620 – km 56+220, să facem o expertiză tehnică care să ne dea date exacte asupra execuţiei şi calităţii acestui lot. Aşteptăm detaliile acestei expertize, astfel încât să putem lua deciziile cele mai corecte şi mai bune pentru derularea într-un ritm susţinut a contractului, în vederea finalizării acestui lot’, a declarat directorul general al CNADNR, Cătălin Homor.

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a declarat, pe 4 februarie, că este prea devreme să se pronunţe în legătură cu o eventuală demolare a lotului 2 al Autostrăzii Lugoj-Deva, din cauza unor posibile erori de execuţie, aşa cum s-a întâmplat în cazul lotului 3 al Autostrăzii Orăştie-Sibiu, şi aşteaptă rezultatul unor expertize complete, fiind vorba despre acelaşi constructor.

‘Noi, ca să ne asigurăm că ceea ce s-a întâmplat pe Orăştie-Sibiu nu se va mai întâmpla şi pe alte tronsoane, am demarat, odată cu licitaţia pentru reparaţii, o licitaţie pentru expertiză completă pe tot tronsonul Orăştie-Sibiu şi, având în vedere că acelaşi constructor a lucrat şi pe Lugoj-Deva, pe lotul despre care vorbim, se va face şi acolo o expertiză şi va fi începută odată cu această expertiză, din timp, ca să avem rezultatele cunoscute, să ştim ce măsuri să luăm operativ’, a menţionat şeful de la Transporturi, la Palatul Parlamentului.

Potrivit unor informaţii apărute în presa centrală, o porţiune din cei 17 kilometri de autostradă ai lotului 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva ar putea fi demolată din cauză că s-a constatat folosirea materialelor de slabă calitate, la fel cum s-a întâmplat cu lotul Sălişte-Cunţa al Autostrăzii Orăştie-Sibiu.

În data de 3 septembrie 2015, CNADNR a anunţat închiderea circulaţiei rutiere pe Autostrada A1 Orăştie – Sibiu începând din 7 septembrie, la 10 luni de la inaugurarea acesteia, între Nod rutier Sălişte (km 270+020) – Nod rutier Cunţa (km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la km 275+650 al autostrăzii. CNADNR a impus constructorului autostrăzii Orăştie – Sibiu, Salini Impregilo, să refacă porţiunea de 200 – 300 de metri din corpul de autostradă unde au apărut degradările, prin demolare şi reconstrucţie în conformitate cu proiectul tehnic aprobat.

Autostrada Lugoj – Deva, respectiv loturile 2, 3 şi 4, are preconizată ca dată de finalizare trimestrul III al anului 2018, iar valoarea investiţiei se ridică la 410 milioane euro, potrivit unui document al Ministerului Fondurilor Europene (MFE).

Te-ar mai putea interesa și
Salariile angajaţilor Municipalităţii, majorate. Cresc în primul rând veniturile persoanelor fără studii superioare
Salariile angajaţilor Municipalităţii, majorate. Cresc în primul rând veniturile persoanelor fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi......
Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
 Salariul minim lunar în Grecia va fi majorat cu 50 de euro, sau 6,4%, până la 830 de euro, a anunţat vineri Guvernul ...
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, cheltuielile de bază sunt principala preocupare când vine vorba de situaţia personală, iar printre ...
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO a anunțat rezultatele pentru anul fiscal 2023. Veniturile LEGO au crescut cu 2%, la 65,9 miliarde de coroane ...