CNADNR nu are încă sare pentru deszăpezirea drumurilor în această iarnă

Directorul Societăţii Naţionale a Sării SALROM, Aurel Bucur, a declarat sâmbătă, la Praid, că există întârzieri în semnarea contractului cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), iar lucrurile trebuie urgentate, pentru că deja iarna a început.
Economica.net - sâm, 05 oct. 2013, 19:31
CNADNR nu are încă sare pentru deszăpezirea drumurilor în această iarnă

„Din păcate, suntem în întârziere de a semna contractul cu CNADNR-ul. Spre surprinderea mea şi, din nefericire, autorităţile române au avut ceva schimbări în cadrul conducerii CNADNR şi, deşi m-am întâlnit de câteva ori în luna august şi în luna septembrie, suntem deja în luna octombrie şi nu avem un contract încheiat. Va avea loc negocierea la bursă pe 7 octombrie, sperăm să încheiem contractul şi să recuperăm timpul pierdut. Deja iarna a început să vină peste noi”, a afirmat Aurel Bucur, în cadrul unei întâlniri cu presa pe care a avut-o la sediul Salinei Praid. 

Directorul SALROM şi-a exprimat speranţa că va exista o colaborare bună cu CNADNR, în condiţiile în care a crescut cantitatea de sare solicitată, de la 250 de mii la 400 de mii de tone. 

‘Avem nişte capacităţi de derulare şi nişte cantităţi pe care nu putem să le depăşim, cu toate eforturile supraomeneşti pe care am vrea să le facem. Totodată, a crescut cererea cantităţii de sare de către CNADNR de la 250 mii de tone la 400 de mii de tone pentru acest sezon, probabil impulsionaţi şi de anunţul meteorologilor că va fi o iarnă foarte grea. Sper să facem faţă. Noi avem peste o sută de mii tone depozitate deja în cele şapte saline ale noastre, dar va trebui să ne mişcăm foarte repede şi sperăm să am tot sprijinul şi toată colaborarea celor de la CNADR’, a spus Aurel Bucur.

El a punctat că, din fericire, partenerii tradiţionali din Ungaria şi Slovacia şi-au făcut deja stocuri de sare, o întârziere fiind semnalată doar în semnarea contractului cu partenerii din Serbia. 

‘Avem o situaţie relativ fericită, pentru că vecinii noştri din Ungaria şi Slovacia, principalele două ţări învecinate care sunt deszăpezite cu sare din România, şi-au făcut deja stocuri – 50 de mii de tone în Slovacia, 50 de mii de tone în Ungaria. Din păcate, în Serbia, alt partener tradiţional, s-a purces târziu la demararea încheierii contractelor. (…) Dar sperăm totuşi să depăşim aceste sincope. Am în vedere că noi ne-am pregătit, având istoricul anilor precedenţi, unde la Salina Praid, spre exemplu erau cozi interminabile, de la 80 de camioane în sus, anul acesta sperăm să nu mai avem’, a precizat directorul SALROM.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Greva STB: Directorul cere angajaților să nu-l mai creadă pe liderul sindical și atenționează că nu vor mai fi bani pentru salarii, utilităţi, furnizori
Greva STB: Directorul cere angajaților să nu-l mai creadă pe liderul sindical și atenționează că nu vor mai fi bani ...
Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, face din nou apel către angajaţii societăţii ...
Industria globală a ambalajelor va atinge un trillion de dolari
Industria globală a ambalajelor va atinge un trillion de dolari
Industria globală a ambalajelor va creşte cu circa 30%, până în anul 2025, până la valoarea de 1 trilion de dolari, ...
Rafila: “Este aproape imposibil să nu te infectezi cu Omicron”
Rafila: “Este aproape imposibil să nu te infectezi cu Omicron”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, duminică, că este "aproape imposibil" ca o persoană să nu se infecteze ...