CNADNR reziliază contractul cu Romstrade pentru Transalpina. Va cere recuperarea prejudiciilor în instanță

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România se află în proces de evaluare a lucrărilor de modernizare a DN 67C Transalpina, executate de către compania Romstrade, în vederea rezilierii contractului şi se va adresa Justiţiei pentru recuperarea prejudiciilor, informează CNADNR printr-un comunicat remis AGERPRES.
Economica.net - joi, 03 iul. 2014, 18:21
CNADNR reziliază contractul cu Romstrade pentru Transalpina. Va cere recuperarea prejudiciilor în instanță

‘Ordinul de începere a execuţiei lucrărilor a fost emis în data de 22 septembrie 2008, iar antreprenorul SC Romstrade SRL nu a respectat termenul contractual de 18 luni prevăzut. Pe parcursul derulării contractului, antreprenorul nu a demonstrat că are capacitatea tehnică de a finaliza lucrările de modernizare în termenele stabilite. În data de 5 octombrie 2012 CNANDR SA a suspendat lucrările ‘, se menţionează în comunicat.

În vederea rezilierii contractului de lucrări, CNADNR SA se află în proces de evaluare a lucrărilor executate din punct de vedere cantitativ şi calitativ. Astfel, CNADNR SA a angajat experţi pentru realizarea unui raport prin care să se stabilească eventualul prejudiciu cauzat de SC Romstrade, acest raport urmând a fi opozabil în acţiunea în instanţă care va fi demarată de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

‘Având în vedere faptul că lucrările au fost abandonate de constructorul SC Romstrade SRL, neasigurându-se în tot acest timp şi conservarea lucrărilor, în prezent se înregistrează degradări ale structurii de rezistenţă a drumului, provocate de scurgerea necontrolată a apei provenite din precipitaţii şi din topirea zăpezilor. Aceste degradări pot constitui un potenţial pericol de cedare a drumului sub acţiunea traficului’, mai precizează comunicatul.

Reprezentanţii CNADNR menţionează, totodată, că sectorul de drum nu a fost echipat de către constructorul SC Romstrade SRL, cu elementele de siguranţă obligatorii: parapeţi de siguranţă, semnalizare verticală şi marcaj rutier. Astfel, în cazul unor condiţii dificile meteo-rutiere, acest sector de drum prezintă un grad sporit de risc pentru toţi participanţii la trafic.
După rezilierea contractului de execuţie a lucrărilor de modernizare a DN 67C încheiat cu Romstrade, CNADNR va organiza o procedură de achiziţie publică pentru atribuirea contractului de lucrări rămase de executat. Reluarea lucrărilor de modernizare a DN 67C se va face după finalizarea procedurilor de atribuire şi semnarea contractului de execuţie.

De asemenea, CNADNR SA va interveni pentru asigurarea siguranţei rutiere pe sectorul de drum naţional DN 67C Transalpina, de îndată ce contractul va fi reziliat, independent de licitaţia privind atribuirea contractului de modernizare.

‘CNADNR SA se va adresa Justiţiei pentru recuperarea prejudiciilor cauzate de Romstrade SRL atât Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania SA, cât şi mediului de afaceri din zonă’, se mai spune în comunicat.

Pe drumul naţional DN 67C Transalpina, sectorul Bengeşti – Sebeş (km 0+000 – km 148+414), circulaţia rutieră este deschisă doar între localităţile Bengeşti – Rânca (km 0+000- km 34+500).
Sectorul de drum naţional DN 67C Transalpina, cuprins între km 34+500 (localitatea Rânca, judeţul Gorj) şi km 148+414 (localitatea Sebeş, judeţul Alba) este închis circulaţiei publice pe toată perioada anului, din cauza nefinalizării lucrărilor de construcţie şi a imposibilităţii asigurării condiţiilor de siguranţă a traficului rutier, interdicţia fiind semnalizată prin indicatoare specifice, încă de la începutul lucrărilor (2008).

CNADNR precizează că, în cazul producerii unor accidente rutiere pe acest sector de drum, declarat închis circulaţiei publice, responsabilitatea aparţine în totalitate conducătorilor auto care se deplasează pe traseul menţionat, în conformitate cu prevederile legale.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...