CNADNR va rezilia contractul cu Romstrade care nu a terminat lucrările la Transalpina

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România va rezilia contractul cu firma Romstrade care nu a încheiat anul acesta lucrările la şoseaua Transalpina, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, directorul general al CNADNR Narcis Neaga.
Economica.net - Dum, 15 sept. 2013, 14:57
CNADNR va rezilia contractul cu Romstrade care nu a terminat lucrările la Transalpina

Şeful CNADNR a vizitat, sâmbătă şi duminică, trei şantiere la drumuri aflate în lucru în judeţul Gorj, unul dintre acestea fiind cel de la Transalpina.

Neaga afirmă că a putut constata la faţa locului neîndeplinirea obligaţiilor contractuale pe care firma Romstrade le avea pentru a finaliza anul acesta lucrările de construire a şoselei Transalpina, cea mai înaltă şosea din ţară, care porneşte din judeţul Gorj, din localitatea Bumbeşti Piţic, trece prin judeţele Hunedoara, Vâlcea şi Sibiu, şi ajunge până la Sebeş, în Alba.

„Sunt două motive pentru care vom trece la rezilierea contractului cu cei de la Romstrade. Primul ar fi acela că nu şi-au îndeplinit obligaţiile contractuale pe care le aveau, iar cel de-al doilea este dat de faptul că firma a intrat în faliment”, afirmă Neaga.

Şeful CNADNR doreşte ca în perioada sezonului rece compania pe care o conduce să reuşească să desemneze un nou constructor care să execute restul lucrărilor la Transalpina în cursul următorului sezon cald.

„Şoseaua şi zona prin care trece Transalpina sunt de o frumuseţe rară şi e păcat să nu ducem lucrurile la bun sfârşit. Vom face o evaluare a lucrărilor care mai sunt de efectuat şi vom încerca să găsim o sursă de finanţare pentru acestea astfel încât la primăvară, când va fi din nou vreme frumoasă, să avem şi constructor nou şi banii pentru a finaliza acest proiect„, a menţionat Narcis Neaga.

Şeful CNADNR a vizitat, în cursul zilei de sâmbătă, şi porţiunea de drum de pe DN 66 dintre Rovinari şi Bumbeşti Jiu, la care lucrările de modernizare au început în 2005 şi nu au fost executate până acum nici în proporţie de 10%.

Neaga afirmă că situaţia pe care a întâlnit-o pe teren este atât de proastă încât intenţionează să vină pe acest şantier din zece în zece zile pentru a-i urmări pe constructori.

„Pentru această lucrare sunt bani, dar nu mişcă nimeni nimic. Nici măcar acum, când ştiau că voi fi eu în zonă, nu am văzut muncitori la lucru. Voi monitoriza foarte atent lucrările. Voi veni din zece în zece zile pentru a vedea eu cum evoluează lucrările pentru că am văzut că acest contract este tratat prost de către constructor”, afirmă directorul general al CNADNR.

Narcis Neaga afirmă că i-a invitat pentru marţi la Bucureşti pe reprezentanţii firmei implicate în modernizarea sectorului de drum amintit, precum şi pe proiectantul şi pe consultantul care ar trebui să se ocupe de bunul mers al lucrurilor.

„Putem să ajungem la o reziliere a contractului, dar am pierde apoi iarăşi timp pentru a desemna o altă firmă, aşa cum s-a mai întâmplat în trecut. Proiectantul, care e acelaşi din 2005 încoace, îmi spunea că sunt probleme la proiect, de parcă eu l-aş fi realizat, nu el. După discuţiile de marţi sper să facem în aşa fel încât să se treacă efectiv la muncă pentru că, altfel, vine iarăşi iarna şi din nou nu se mai face nimic până la primăvară”, afirmă Neaga.

Directorul general al CNADNR a vizitat, tot sâmbătă, şi şantierul deschis pe Defileul Jiului pentru modernizarea drumului naţional 66 dintre Bumbeşti Jiu şi Petroşani, pe sectorul respectiv lucrările fiind în grafic.

„Culmea este că aici este acelaşi proiectant şi consultant ca la tronsonul dintre Rovinari şi Bumbeşti Jiu. Le-am spus că nu accept nicio scuză pentru ce se întâmplă pe acest sector, în condiţiile în care reuşesc să fie la zi cu lucrările pe tronsonul Bumbeşti Jiu – Petroşani”, a spus Neaga.

Lucrările de modernizare a drumului ce trece prin Defileul Jiului şi face legătura între Petroşani şi Bumbeşti Jiu au început anul acesta şi ar urma să fie gata la finalul anului viitor. Până la 1 noiembrie, din cauza lucrărilor respective, circulaţia rutieră prin Defileul Jiului este închisă în zilele de marţi, miercuri şi joi, între orele 9.00 şi 18.00, şoferilor fiindu-le recomandate rute ocolitoare, care sunt însă mai mari cu circa 200 de kilometri decât traseul iniţial.

Te-ar mai putea interesa și
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă în contextul dobânzilor mai ridicate şi......
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi negative, care le-au afectat reputațiile
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi ...
Un grup de medici şi dentişti din Japonia au intentat joi la Tokyo o acţiune în justiţie împotriva companiei Google, ...