1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 20 º

News

CNAIR a semnat contractul pentru supervizarea proiectării și execuției Variantei de Ocolire Timișoara Sud

Miercuri, 15 ianuarie, CNAIR a semnat contractul "Supervizarea proiectării și execuției Variantei de ocolire Timișoara Sud" cu asocierea VENTRA PROJECT MANAGEMENT SRL - UTIBER Kozuti Beruhazo Kft în valoare de 6,43 milioane de lei, fără TVA

16 ian, 2020 | ECONOMICA.net

Varianta ocolitoare va avea o lungimea totală de 25,69 km, iar sursa de finanţare sunt fonduri europene nerabursabile.

Compania care va realiza proiectarea și execuția este TIRRENA SCAVI SpA. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 LEI fără TVA, echivalentul a 58 milioane euro, fără TVA, având un cost/km de 2,25 milioane euro fără TVA.

Traseul proiectului Varianta de ocolire Timișoara Sud se desfășoară pe teritoriul administrativ al județului Timis, pe raza municipiului Timișoara si a localitatilor Sânmihaiu Român, Șag, Giroc, Moșniţa Nouă si Ghiroda.

Pe lângă beneficiile locale, Varianta de ocolire Timişoara Sud va avea ca rezultat fluidizarea traficului intern și internațional care intră în țară prin zona Stamora Moravița, se desfășoară pe DN 59, ajunge în zona Timişoara și se îndreaptă către centrul țării pe DN 6 sau pe viitoarea autostradă Arad - Timişoara - Lugoj.

Varianta de ocolire Timișoara Sud este tronsonul care completează varianta de ocolire a Timișoarei între piciorul rampei sud al podului peste canalul Bega și nodul rutier km 549+076 (pe DN6) de unde se desprinde Varianta de Nord existentă, închizând astfel, varianta de ocolire ce înconjoară întreg municipiul.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO