CNAIR: Centura Bucureşti, pe sectorul DN7 – A1, este construită în proporţie de 62%

Centura Bucureşti, pe sectorul DN7 - A1, este construită în proporţie de 62%, iar lucrările cele mai complexe sunt în mare parte finalizate, informează, miercuri, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Economica.net - mie, 14 iun. 2017, 17:14
CNAIR: Centura Bucureşti, pe sectorul DN7 - A1, este construită în proporţie de 62%

‘La ora actuală se desfăşoară, în anumite zone, lucrări de deviere şi relocare a utilităţilor (gaz, curent electric, canalizare şi telecomunicaţii), săpături, armarea şi cofrarea unor ziduri de sprijin, montarea parapeţilor metalici şi montarea esafodajului la pila 6 a pasajului de la Chitila, peste calea ferată. În urma unor sesizări venite inclusiv din partea presei, CNAIR SA a verificat din nou astăzi (miercuri, n.r.) modul în care antreprenorul şi consultantul înţeleg să respecte termenul acestui contract, care trebuie finalizat până la sfârşitul anului. În ansamblu s-a constatat că lucrările înaintează, dar ritmul şi modul de lucru pot fi îmbunătăţite’, se precizează în documentul citat.

Potrivit CNAIR, luna trecută, ministrul Transporturilor şi directorul general al CNAIR au efectuat o vizită inopinată inclusiv pe acest şantier şi au constatat la acea dată o mobilizare slabă a firmei private de construcţii. În context, reprezentanţii constructorului şi ai consultantului au fost chemaţi la sediul Ministerului Transporturilor pentru a li se atrage atenţia că urmează să fie sancţionaţi şi s-ar putea ajunge chiar până la rezilierea contractului.

Compania de drumuri precizează totodată că a luat măsuri ca toate contractele nou încheiate să prevadă termene clare şi măsuri de penalizare, în cazul în care prevederile contractuale nu sunt respectate. 

‘S-a luat inclusiv decizia ca de fiecare dată când CNAIR sesizează nereguli să ceară consultantului să îl penalizeze pe constructor. În cazul în care consultantul nu ia măsuri, i se vor imputa acestuia penalităţile de întârziere’, subliniază comunicatul CNAIR.

În luna februarie a acestui an, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că Ministerul îşi propune pentru 2017 să finalizeze modernizarea la patru benzi a sectorului cuprins între DN7 şi A1 al Centurii Capitalei.

Te-ar mai putea interesa și
Spania așteaptă anul acesta 45 de milioane de turiști
Spania așteaptă anul acesta 45 de milioane de turiști
Spania speră să atragă în acest an până la 45 de milioane de turişti străini, adică jumătate faţă de numărul înregistrat înaintea pandemiei, principala provocare fiind revenirea......
Uzina Donalam din Călărași recrutează noi salariați pentru a face față comenzilor de bare de oțel laminat
Uzina Donalam din Călărași recrutează noi salariați pentru a face față comenzilor de bare de oțel laminat
Combinatul Donalam din Călărași a anunțat miercuri că începe să facă angajări în condițiile în care sectorul ...
Pandemia a împins vânzătorii în online: 46% dintre retailerii din România au vândut mai mult pe internet faţă de anii precedenţi
Pandemia a împins vânzătorii în online: 46% dintre retailerii din România au vândut mai mult pe internet faţă de ...
Pandemia de COVID-19 a adus în prim plan rolul special pe care ecommerce-ul îl joacă în această perioadă. Efectele ...
Gilead Sciences, producătorul Remdesivir, stabilește o filială în România
Gilead Sciences, producătorul Remdesivir, stabilește o filială în România
Compania americană Gilead Sciences a anunțat înființarea unei subsidiare în România, care va desfășura activități ...