CNAIR începe lucrări pe DN1. Traficul va fi restricționat la Azuga pentru tot restul anului

Începând de pe 5 mai, podul de la Azuga, situat pe DN1, intră în reparații. Autoturismele vor circula inițial pe un pod metalic iar, ulterior, alternativ, pe un singur sens.
Robert Stan - mar, 04 mai 2021, 16:03
CNAIR începe lucrări pe DN1. Traficul va fi restricționat la Azuga pentru tot restul anului

Oficialii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au anunțat astăzi că începând din 05 mai 2021 se vor institui restricții de tonaj din cauza lucrărilor de reabilitare a podului peste pârâul Azuga situat pe DN1.

Restricțiile de circulație ce vor fi instituite de mâine se vor aplica vehiculelor cu masa totală maximă admisă mai mare de 7,5 tone, cu excepția celor destinate exclusiv transportului de persoane.

Circulația vehiculelor cu masa totală maximă admisă mai mare de 7,5 tone, cu anumite excepții va fi deviată pe DN1A, pe ambele sensuri, pe traseul DN1 – DN1A Centura Ploiești – DN1A – Intersecția DN1A cu DN1 Săcele.

De gâtuirea temporară a traficului de la Azuga nu scapă nici vehiculele mai mici de 7,5 tone, inclusiv autoturismele. În zona lucrărilor, circulația vehiculelor acestora se va realiza, conform CNAIR, etapizat.

În prima etapă se va închide partea stângă a podului existent, urmând ca circulația pe direcția Ploiești – Brașov să se realizeze pe un pod metalic provizoriu (situat pe partea dreaptă a podului existent), iar circulația pe direcția Brașov – Ploiești se va devia pe partea dreaptă a podului existent.

În cea de-a doua etapă se va închide partea dreaptă a podului existent, urmând ca circulația pe direcția Ploiești – Brașov să se realizeze pe podul metalic provizoriu (situat pe partea dreaptă a podului existent), iar circulația pe direcția Brașov – Ploiești se va realiza pe partea stângă a podului existent.

În etapa a treia se va închide partea stângă a podului existent pentru așternere strat de uzură; circulația pe direcția Ploiești – Brașov se va devia pe podul metalic provizoriu (situat pe partea dreaptă a podului existent), iar circulația pe direcția Brașov – Ploiești se va devia pe partea dreaptă a podului existent.

În a patra și penultima etapă se va închide partea dreaptă a podului existent pentru așternere strat de uzură; circulația în ambele sensuri se va desfășura alternativ pe banda stângă.

În ultima etapă și cea mai dificil de gestionat se va închide total podul existent urmând ca circulația să se desfășoare alternativ pe podul metalic provizoriu.

Din nefericire, pe lângă vestea proastă privind restricționarea traficului pe unul dintre cele mai aglomerate segmente de drum din țară, CNAIR a mai venit cu una: nu poate fi anunțată încă data la care va intra în vigoare fiecare etapă, cu atât mai puțin a celei finale când circulația se va desfășura alternativ pe un singur sens.

Conform oficialilor CNAIR, „zilele și intervalele orare în care se vor efectua lucrările conform etapelor menționate vor fi stabilite în funcție de stadiul de execuție al lucrărilor”. Este însă cert că restricțiile vor fi instituite în perioada 05 mai 2021 – 15 decembrie 2021.

Te-ar mai putea interesa și
Portugalia se deschide începând de luni pentru turiștii veniți din majoritatea statelor UE
Portugalia se deschide începând de luni pentru turiștii veniți din majoritatea statelor UE
Portugalia va autoriza de luni călătoriile în scop turistic pentru persoanele din majoritatea ţărilor europene, a anunţat sâmbătă Ministerul lusitan de Interne, transmit AFP şi EFE, citate......
China a interzis expedițiile pe Everest de pe teritoriul său, pentru a opri apariția pandemiei COVID-19
China a interzis expedițiile pe Everest de pe teritoriul său, pentru a opri apariția pandemiei COVID-19
China a suspendat expediţiile pe Everest de pe teritoriul său pentru a evita orice risc de contaminare cu COVID-19 din ...
GCS: 729 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 729 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Toată țara rămâne în scenariul verde
Un număr de 729 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
Lucian Bode: Vor fi controale acolo unde restricțiile sunt menținute
Lucian Bode: Vor fi controale acolo unde restricțiile sunt menținute
Măsurile adoptate vineri de Guvern au în vedere o relaxare prudentă, şi nu una totală, a declarat Ministrul Afacerilor ...