CNAIR promite că weekendul următor se va circula fără restricții pe ambele sensuri ale Autostrăzii Soarelui

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere explică prin intermediul unui comunicat care este stadiul lucrărilor de reparare a Autostrăzii Soarelui, în ce perioada s-au desfășurat acestea și când se va putea circula fără restricții către și dinspre Litoral.
Economica.net - mar, 09 iun. 2020, 16:22
CNAIR promite că weekendul următor se va circula fără restricții pe ambele sensuri ale Autostrăzii Soarelui

Aceste explicații vin în contextul în care weekendul trecut s-au creat ambuteiaje pe Autostrada Soarelui, cauzate și de lucrările de reparații întreprinse chiar în această perioada.

Potrivit comunicatului transmis de CNAIR, lucrările au început în luna septembrie 2019 având termen contractual de finalizare 24 de luni pe cele două loturi: Lotul 1 km (12+000 – km 24+000) Calea 1 și 2, are o lungime de 12 km, și este executat de S.C. PORR CONSTRUCT S.R.L. la o valoare a lucrărilor de 41,7 milioane de lei, fără TVA; Lotul 2 km (24+000 – km 36+000) Calea 1 și 2, tot în lungime de 12 km, și este executat de S.C. SAGA BUSINESS CONSTRUCT S.R.L, la o valoare a lucrărilor de 44,9 milioane de lei, fără TVA.

Reparațiile constau în frezarea dalelor de beton, consolidarea fisurilor active, repararea rosturilor și a dalelor degradate, precum și așternerea a două straturi asfaltice armate cu geocompozit.

Având în vedere traficul redus din perioada pandemiei generate de COVID 19, precum și condițiile meteorologice favorabile, CNAIR a decis împreună cu antreprenorii, executarea lucărilor în mod intensiv, fără întrerupere. Lucrările de reparații pe autostrada A2 au început în data de 15.02.2020, astfel în dată de 07.04.2020, s-a deschis circulația pe A2, între km 12 și km 17, calea 1 (București – Constanța). Compania precizează că termenul contractual de finalizare al acestor lucrări era 30.04.2020.

Totodată, în condițiile traficului redus, în 5 luni, CNAIR a finalizat 33 km de lucrări de întreţinere pe acest tronson de autostradă.

Din dată de 15 iunie a fost determinată împreună cu antreprenorii și poliția rutieră întreruperea lucrărilor, ținând cont de posibilă deschidere a sezonului estival, în stare de alertă, precum și în raport cu graficul și lucrările specific, în executare.

CNAIR mai precizează că procesul de refacere a suprafeței carosabile presupune un interval de timp în care stratul superior de asfalt nu trebuie să fie rulat de roți.  Marcajele rutiere urmează să fie aplicate ulterior acestei proceduri, astfel încât în weekendul următor, circulația se va desfășura fără restricții, pe ambele sensuri ale Autostrăzii Soarelui.

Compania reamintește participanților la trafic că în perioada sezonului estival lucrările de reparații pe A2 vor fi oprite, urmând că acestea să fie reluate în dată de 15 septembrie.

Te-ar mai putea interesa și
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru acte de violenţă contra palestinienilor, au declarat vineri diplomaţi......
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități de export la nivel mondial
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități ...
Compania chineză Chery Auto a anunţat vineri că nou achiziţionata fabrică din Barcelona va fi una dintre principalele ...
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...