CNAIR schimbă din aprilie modul de circulaţie pe DN2, unul dintre cele mai periculoase drumuri din ţară

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va implementa din aprilie 2019 pe anumite porţiuni din DN2 un sistem de circulaţie 2+1 alternativ. Măsura are ca scop reducerea numărului de accidente de pe una dintre cele mai periculoase şosele din România.
Anemona Andone - vin, 08 mart. 2019, 11:00
CNAIR schimbă din aprilie modul de circulaţie pe DN2, unul dintre cele mai periculoase drumuri din ţară

DN2 în pădurea Sineşti, lângă localitatea Lilieci, judeţul Ialomiţa, România. Sursa foto: Radu Ana Maria, Wikipedia

Directorul general CNAIR Narcis Neaga a detaliat vineri măsurile pe care compania urmează sa le ia anul acesta pentru îmbunătățirea parametrilor de circulație pe DN2 ( E85).

„Începând din luna aprilie se va da drumul la acea separare de sensuri pe anumite porţiuni, 2+1, pe care am anunţat-o de anul trecut. La aceasta se adaugă un proiect cu parapeţi pe role, unde suntem deja în faza de achiziţie”, a declarat vineri Narcis Neaga, directorul general al CNAIR.

Acesta l-a însoțit vineri pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, într-o vizită făcută pe șantierul Variantei Ocolitoare Rădăuți. Termenul de finalizare anul 2021 iar constructorul și-a asumat să îl respecte.

Anul trecut, CNAIR anunţa că are în vedere două soluţii de rezolvare a modului de circulaţie pe sectoarele de drum care au ca profil două benzi de circulaţie şi două acostamente consolidate de 2,5 metri şi vor fi puse în practică în prima etapă pe zona DN2 Bucureşti – Buzău.

„Se va implementa circulaţia alternativă între două localităţi – două benzi pe un sens şi una pentru celălalt. Se va urmări modul de desfăşurare a traficului în această soluţie şi, dacă nu vor fi probleme, se va implementa pe toate drumurile cu acest profil”, explicau anul trecut reprezentanţii CNAIR, într-un răspuns pentru pasionaţi de infrastructură.

Pe de altă parte, aceştia admit că din punct de vedere al siguranţei circulaţiei, soluţia cea mai bună este lărgirea la două benzi de circulaţie pe sens cu separarea fizică a sensurilor de mers.

România este pe primul loc în Uniunea Europeană din punct de vedere al numărului de decese cauzate de accidentele rutiere. Drumurile naţionale pe care au loc cele mai multe accidente rutiere sunt DN1, DN2 şi DN7, potrivit datelor Ministerului Transporturilor.

Drumul naţional DN2, lung de 450 de kilometri, face legătura între Bucureşti şi Siret. Drumul este deseori aglomerat, în special pe tronsonul Bucureşti-Focşani, pentru că este singura cale importantă ce face legătura între Capitală şi Moldova.

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Cea de-a doua ediţie din 2024 a programului de titluri de stat Fidelis a fost marcată de trei recorduri, respectiv cea mai mare sumă investită dintre toate cele 16 ediţii, cel mai mare număr de......
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit ...
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...