1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 6 º

Companii

CNAIR se apucă de marcaje rutiere în regie proprie, în timp ce marcatorii se bat în contestaţii

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va aplica începând de luna viitoare marcaje rutiere în regie proprie. Asta după ce, din cauza bătăliei marcatorilor, nu a reuşit nici până acum să atribuie contracte de 650 de milioane de lei scoase la licitaţie încă din 2016.

14 apr, 2018 | ECONOMICA.net

"Din mai începem să facem marcaje în regie proprie. Vin şapte maşini de marcaj rutier. Fiecare Regională va avea maşină de marcaj", a spus pentru ECONOMICA.NET Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit lui, trebuie aplicat marcaj rutier pe 17.000 de kilometri de drumuri naţionale şi autostrăzi, minim trei dungi pe drum, plus marcajele de direcţionare şi cele de acostament.

"Nu vom putea acoperi toată reţeaua, dar măcar facem unde este important, unde sunt deteriorate rău", a explicat reprezentantul CNAIR.

Compania de Drumuri a lansat pe 24 mai 2016 patru licitaţii în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) pentru lucrări de marcaj rutier  pe toate autostrăzile şi drumurile naţionale din România în perioada 2016-2020. La aproape doi ani de atunci, acestea sunt încă în desfăşurare, din cauza numeroaselor contestaţii, conform datelor din SEAP.

Valoarea maximă a lucrărilor de marcaj rutier estimată în cadrul celor patru licitaţii însumează 650 de milioane de lei. Cea mai mare este cea pentru "marcaje rutiere executate în strat gros - produse plastice aplicate la rece", în valoarea estimată de 272,64 milioane de lei. Urmează cea pentru "marcaje rutiere executate în strat gros - produse plastice aplicate la cald", cu o valoare estimată de 168,27 milioane de lei şi cea pentru "marcaje rutiere executate în strat subţire", în valoare de 154,24 milioane de lei. Cea mai mică este cea pentru marcaje rutiere prefabricate şi covoare antiderapante, cu o valoarea estimată de 56,75 milioane de lei. 

În august 2016, Compania de Drumuri anunţa ofertele depuse în cadrul a două dintre cele patru licitaţii menţionate mai sus. Mai exact, primise 61 de oferte din partea a 17 firme.

VEZI aici lista companiilor care au depus oferte.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO