Autostrada Comarnic-Brașov, un nou eșec: licitaţia pentru consultant a fost blocată la CNSC

Firma de avocatură de business Boştină şi Asociaţii a obţinut la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor suspendarea procedurii de atribuire a serviciilor de consultanţă tehnică, financiară şi juridică pentru tronsonul de autostradă Comarnic - Braşov.
Cristina Şomănescu - joi, 17 mai 2012, 08:25
Autostrada Comarnic-Brașov, un nou eșec: licitaţia pentru consultant a fost blocată la CNSC

Firma de avocatură Boştină şi Asociaţii confimă că a contestat documentaţia emisă de Compania Nationala de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale S.A. pentru atribuirea contractului de achiziţie publică, care vizează „Servicii de consultanţă (asistenţă tehnică, financiară şi juridică) în copul reactualizării studiului de fezabilitate, elabărării documentaţiei de atribuire şi asistarea autorităţii contractante în procesul de atribuire a contractului de concesiune pentru obiectivul autostrada Bucureşti – Braşov, tronsonul Comarnic – Braşov”.
Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a acceptat cererea casei noastre de avocatură de „suspendare a procedurii de atribuire, în stadiul în care se află, până la soluţionarea pe fond a cauzei”, au spus oficialii Boştină şi Asociaţii.

„Am depus contestaţia deoarece am apreciat că parte din cerinţele autorităţii sunt în afara cadrului legislativ aplicabil procedurii şi a proiectului propus. Vom participa la licitaţie odată ce autoritatea contractantă va face modificările necesare, conform reglementărilor în vigoare”, spune avocatul coordonator Doru Boştină.

Autostrada Comarnic-Brașov, eșec după eșec

La începutul acestui an, Ministerul Transporturilor a anunţat că va revizui studiul de fezabilitate a autostrăzii Comarnic-Braşov, proiect abandonat în 2010, iar la începutul lunii mai CNADNR a lansat licitaţia, valoarea estimată a contractului fiind de 23,6 milioane lei, fără TVA, pentru o durată de 20 luni. Proiectul este finanţat din bugetul de stat.

Consultantul va actualiza studiul de fezabilitate, va elabora analizele necesare, precum şi documentaţia de atribuire a contractului de concesiune şi va recomanda structura financiară care va atrage oferte competitive din sectorul privat.

Totodată, câştigătorul licitaţiei va asigura asistenţa tehnică, juridică şi financiară în pregătirea, lansarea şi atribuirea contractului de concesiune, precum şi asistarea în etapa de închidere financiară, şi va întocmi documentaţia aferentă contractului dintre sectorul privat şi autoritatea contractantă.

Statul a mai încercat de două ori să construiască autostrada Comarnic-Braşov, în sistem de parteneriat public-privat, ultima tentativă având loc în 2010, când câştigătorul licitaţiei, asocierea Vinci (Franţa)-Aktor (Grecia), a renunţat la contract, pe motiv că nu a găsit finanțare . Grupul elen Ellaktor, din care face parte compania Aktor, a anunţat că a anulat contractul de construcţie a autostrăzii pentru că statul român nu a acceptat anumite clauze, situaţie care a făcut imposibilă asigurarea finanţării.

Tronsonul Comarnic-Braşov, cu lungime de 55 de kilometri, avea ca termen de realizare anul 2014. După finalizarea lucrărilor, statul român ar fi plătit în 26 de ani în total 4,8 miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite au inclus Croația în programul Visa Waiver
Statele Unite au inclus Croația în programul Visa Waiver
Statele Unite au inclus Croaţia în Programul Visa Waiver, astfel încât cetăţenii acestei ţări vor putea intra fără viză pe teritoriul american pentru o şedere de până la 90 de zile, a......
PNRR ne obligă le revizuirea cadrului fiscal, toate scutirile de taxe ar putea dispărea. Ce spune Gabriel Biriș
PNRR ne obligă le revizuirea cadrului fiscal, toate scutirile de taxe ar putea dispărea. Ce spune Gabriel Biriș
Avocatul specializat în fiscalitate Gabriel Biriş spune că, pentru implementarea PNRR, trebuie modificată legislaţia, ...
Falimentul City Insurance. Fondul de Garantare a Asiguraţilor deține 620 de milioane de lei pentru plata despăgubirilor
Falimentul City Insurance. Fondul de Garantare a Asiguraţilor deține 620 de milioane de lei pentru plata despăgubirilor
Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) are la momentul acesta un disponibil de 620 de milioane de lei pentru a plăti ...
FIC: Companiile sunt optimiste cu privire la evoluția economiei românești, 53% dintre acestea având planuri de investiții pentru următoarele 12 luni
FIC: Companiile sunt optimiste cu privire la evoluția economiei românești, 53% dintre acestea având planuri de investiții ...
Consiliul Investitorilor Străini (FIC) a făcut publice rezultatele cercetării Business Sentiment Index (BSI), organizată ...