CNSC a respins contestaţiile la modernizarea Aeroportului Iaşi

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a comunicat, luni, decizia sa în cazul celor două contestaţii formulate la procedura de achiziţie publică de lucrări având ca obiect proiectul de dezvoltare şi modernizare a Aeroportului Internaţional Iaşi - Modulul I (proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru realizarea suprafeţelor de mişcare aferente unei piste noi cu lungimea de 2.400 metri în Aeroportul Iaşi, a anunţat, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei.
Economica.net - lun, 27 mai 2013, 20:10
CNSC a respins contestaţiile la modernizarea Aeroportului Iaşi

‘Prin Decizia Nr. 1810/C1/1484,1492 din 24.05.2013, CNSC a respins ca nefondate contestaţiile şi a dispus continuarea procedurii de atribuire, acest lucru însemnând practic semnarea contractului. Aceste contestaţii erau ultimul lucru care mai putea bloca începerea lucrărilor la cel mai important obiectiv pe care îl are Iaşiul, Aeroportul Internaţional. Încă de la venirea la conducerea Consiliului Judeţean am promis ieşenilor că în acest mandat voi face o pistă nouă la Aeroport şi mă voi ţine de cuvânt. Ceea ce nu s-a realizat în peste două decenii, se va realiza în următoarele 25 de luni. Prin construcţia acestei noi piste Iaşiul se va deschide către business, către Europa, către bunăstare’, a declarat Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Totodată, Marius Bodea, directorul general al Aeroportului Iaşi, autoritatea contractantă, a declarat că aceste două contestaţii au întârziat proiectul şi, de aceea, decizia CNSC nu poate fi decât un motiv de bucurie.

‘S-a dovedit că am avut dreptate să fim revoltaţi faţă de piedicile premeditate – fără argumente legale şi temeinice – în calea demarării Proiectului nostru. Decizia CNSC întăreşte atitudinea noastră corectă şi dă liber construcţiei pistei noi a Aeroportului Iaşi. Opiniei publice i s-au prezentat în această perioadă de aşteptare tot felul de calcule, de păreri neavizate, exprimate cu rea-voinţă – promovate chiar de o parte a presei. De aceea nu poate decât să ne bucure decizia CNSC. În cel mai scurt timp se va semna şi contractul de execuţie lucrări, lucrări întârziate foarte mult de interese făţiş contrare ieşenilor. Vom încerca să recuperăm timpul astfel pierdut în hăţişul procedural tocmai pentru ca ieşenii să se poată bucura de deschiderea care o va aduce construcţia pistei noi’, a declarat Marius Bodea.

Iniţial, Asocierea Max Boegl România, Vega ’93 şi UTI Grup a fost declarată câştigătoare, aceasta fiind şi ofertantul cu cel mai mare punctaj obţinut. Oferta asocierii amintite a obţinut 95 de puncte din maximum de 100 posibile. Valoarea ofertei financiare depuse a fost de 139.128.551,47 de lei, fără TVA.

Contractul prevede proiectarea şi execuţia lucrărilor în vederea realizării suprafeţelor de mişcare aeroportuare aferente unei piste noi cu lungimea de 2.400 de metri. Concret, lucrările vor include realizarea pistei de decolare – aterizare, a căii de rulare, extinderea platformei şi a drumului perimetral, realizarea instalaţiei de balizaj, acanalizării pentru ape pluviale, precum şi a serviciilor de proiectare pentru toate cele menţionate anterior.

Te-ar mai putea interesa și
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
 Dacă Ucraina pierde războiul, preşedintele rus Vladimir Putin nu va negocia niciodată pacea, a declarat joi şeful diplomaţiei italiene, Antonio Tajani, în deschiderea reuniunii miniştrilor......
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți de sistem
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți ...
Restaurantele și hotelurile își vor putea stabili singure un calendar prestabilit în care ambalajele cu garanția de ...
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky, a obținut licența de operator aerian străin, oferită de Agenția Canadiană de Transport, care îi oferă permisiunea ...
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
România a utilizat fonduri din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) de peste un miliiard ...