1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Cum a fost suspendată o licitaţie de 2 milioane de euro, organizată de Ministerul Turismului

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis recent suspendarea procedurii de atribuire a unui contract estimat la 2 milioane de euro din bani europeni, într-o licitaţie organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. ECONOMICA.NET îţi spune povestea acestui contract.

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a decis pe 12 iunie 2012 suspendarea procedurii de atribuire a unui contract de achiziţie servicii de consultanţă, într-o licitaţie organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Până acum, nici exotic. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a comunicat pentru ECONOMICA.NET coordonatele licitaţiei suspendate de CNSC. Relevant e că valoarea estimată a contractului care a intrat în vizorul CNSC depăşeşte 9 milioane de lei (cu TVA), adică peste 2 milioane de euro şi că este finanţat din bani europeni.

E important de precizat că de vreme ce contractul nu a fost atribuit (pentru ca licitaţia a fost suspendată, aşa cum vă vom arăta în continuare, nu vorbim aici despre valoarea contractului în cifre absolute. Cele doua milioane de euro reprezintă valoarea estimată a pachetului de servicii menţionat în anunţ, ne-au spus oficialii MDRT. Vom şti valoarea "finală" a contractului, când va fi atribuit.


Ministerul Turismului a deschis pe 17 mai 2012 licitaţia pentru achiziţia de servicii de evaluare tehnică şi financiară a cererilor de finanţare depuse în cadrul Axelor prioritare 1 – 5, ale POR 2007 – 2013, pentru perioada 2012 - 2013 (număr anunţ de participare: 135604 / 17.05.2012).
Vorbim de un acord-cadru cu o durată de doi ani, de la data atribuirii contractului, a cărui valoare estimată este de 8,225,806 lei, fără TVA.
Mai aflăm din anunţul de participare că valoarea estimată a celui mai mare contract subsecvent ar fi de 3.525.000 lei.

Potrivit anunţului de participare, contractul este finanţat din bani europeni, prin Programul Operaţional Regional 2011 - 2013.
Contractul ar fi trebuit să fie atribuit prin licitaţie restrânsă ofertei cu cel mai mic preţ, mai scrie în anunţul de participare. Condiţiile pe care ar fi trebuit să le întrunească participanţii, aici. 

Contractul nu s-a atribuit. Licitaţia a fost suspendată. KPMG România a contestat licitaţia la CNSC şi a câştigat.


KPMG a contestat la CNSC documentaţia de atribuire nr. 3 din 31 mai 2012 şi nr. 5 din 1 iunie 2012, emise de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în calitate de autoritate contractantă, în procedura de licitaţie restrânsă pentru atribuirea contractului de achiziţie servicii de evaluare tehnică şi financiară a cererilor de finanţare depuse în cadrul Axelor prioritare 1 – 5, ale POR 2007 – 2013, pentru perioada 2012 - 2013.
CNSC a admis cererea de suspendare a procedurii de atribuire depusă de KPMG. Puteţi consulta aici decizia Consiliului în cazul licitaţiei organizate de MDRT.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO