CNVM a găsit falsuri la firma lui Sima. Se vorbeşte de puşcărie

Controlul făcut de CNVM la WBS România a relevat existenţa a mai multor falsuri în acte oficiale iar documentele incriminatoare au fost trimise organelor de cercetare penală. Reglementatorul a suspendat deja activitatea firmei pe o perioadă de două săptămâni. Cristian Sima a susţinut mereu că nu i se poate imputa nimic din punct de vedere legal.
Florin Cojocaru - joi, 25 oct. 2012, 16:14
CNVM a găsit falsuri la firma lui Sima. Se vorbeşte de puşcărie

CNVM  găsit mai multe falsuri în acte la controlul pe care l-a făcut la WBS România, firma lui Cristian Sima, brokerul fugit din ţară pentru că a pierdut banii clienţilor pe bursă, şi a trimis actele incriminatoare la Parchet, DNA şi DIICOT, cazul având deja o tentă penală. Comisia a decis astăzi şi suspendarea activităţii firmei pe o perioadă de două săptămâni, prin decizia 361/2012, pentru a fi făcute cercetări ulterioare.

Vizat în mod direct este administratorul firmei Anca Bunea însă, prin conexiune, se poate vedea pus sub acuzare şi patronul Sima, au precizat, pentru ECONOMICA.NET, surse apropiate CNVM. Aceleaşi surse mai afirmă că, cel mai probabil, vor exista şi sancţiuni usturătoare pentru WBS.

„Cei de la CNVM au găsit dovezile a mai multor falsuri, uzuri de fals şi falsuri în înscrisuri oficiale şi au trimis toate documentele organelor de cercetare abilitate. Probelemel de natură penală sunt ale acestor instituţii, ceea ce poate face CNVM. Probabil se va suspenda sau chiar ridica licenţa WBS de tranzacţionare la Bursa de la Sibiu”, au precizat sursele.

Dacă licenţa WBS va fi ridicată, acest lucru ar fi o grea lovitură pentru SIBEX, şi aşa o piaţă mică, pentru că WBS România acoperă aproape jumătate din tranzacţiile zilnice realizate. Ca urmare a unei asemenea sacţiuni piaţa ar putea deveni una insignifiantă.

Scandalul Cristian Sima a început în urmă cu două săptămâni când mai mulţi clienţi ai omului de afaceri au strigat în presă că nu mai ştiu nimic, de săptămâni, nici de omul de afaceri nici de banii lor daţi lui în administrare.  Ulterior, Sima a trimis mai multe scrisori în care a explicat că a pierdut toţi banii daţi lui ca să-i înmulţească şi, de frică, a fugit în Islanda. Omul de afaceri a spus răspicat că nu i se poate aduce nicio învinuire de natură penală şi că are un contract beton cu fiecare din cei 60 de clienţi ai căror bani i-a jucat şi i-a pierdut.

Printre aceştia se găsesc nume sonore precum Daniel Dăianu, Irina Schrotter sau Marie-Rose Mociorniţă. Paguba totală s-ar cifra la circa 5 milioane de euro după spusele lui Sima. Omul de afaceri opera prin două firme WBS România şi WBS International înscrisă în Insulele Virgine.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...