Apropiaţii Băncii Transilvania din AGA SIF Banat-Crişana nu pot da decât 5% din voturile totale

CNVM a limitat de la 8,95% la 5% drepturile de vot în AGA la SIF Banat-Crişana unui grup de acţionari în care se regăseşte preşedintele CA şi directorul general al SIF, Dragoş Bîlteanu, Romenergo şi preşedintele acestei firme, întrucât aceşti investitori au depăşit pragul maxim legal de deţinere.
Economica.net - lun, 22 apr. 2013, 15:31
Apropiaţii Băncii Transilvania din AGA SIF Banat-Crişana nu pot da decât 5% din voturile totale

Grupul respectiv este format din Bîlteanu, Romenergo şi preşedintele CA al acestei firme, cetăţeanul libanez El Lakis Najib, precum şi firma Aktra Holding Limited, înregistrată în Cipru, potrivit unui atestat emis luni de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Comisia a stabilit că cei patru acţionari deţin cumulat 8,95% din acţiunile SIF Banat-Crişana şi, întrucât au depăşit pragul maxim legal de deţinere de 5% din acţiuni, le-a limitat drepturile la vot la 5%.

Potrivit unei raportări transmise pe 18 martie de Bursei de Valori Bucureşti, Romenergo, George Bîlteanu, El Lakis Najib şi firma Industrialexport deţin cumulat 4,55% din acţiunile SIF Banat-Crişana, faţă de 5% cu câteva zile înainte.

Comisia are posibilitatea să limiteze dreptul de vot pentru acţiunile care depăşesc pragul maxim legal de deţinere la SIF-uri, de 5% din capitalul social.

Tot luni, CNVM a dispus, printr-o ordonanţă, ca acţionarii respectivi să îşi reducă participaţia la 5%, în termen de trei luni.

Dispunerile Comisiei vin cu puţin timp înaintea adunării generale a acţionarilor SIF Banat-Crişana în care urmează să fie ales un nou Consiliu de Administraţie şi să se stabilească dividendele pe care societatea de investiţii financiare le va distribui din profitul de anul trecut.

AGA este convocată pentru marţi, însă cel mai probabil nu va fi întrunit cvorumul necesar de 50% pentru derularea şedinţei. În acest caz, şedinţa este reprogramată şentru miercuri.

Pentru cele şapte locuri în CA candidează 12 persoane, printre care se regăseşte Bîlteanu, Ali H. Lakis (angajat la Bank SBA din Cipru), dar şi fostul preşedinte CA şi director general al SIF Banat-Crişana, Ioan Cuzman.

Totodată, acţionarii vor discuta şi patru variante privind destinaţia profitului înregistrat de SIF Banat-Crişana anul trecut.

Bîlteanu a preluat la 1 decembrie funcţia de preşedinte CA şi director general al SIF Banat-Crişana de la Ioan Cuzman, care a trecut pe poziţia de vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie.

Te-ar mai putea interesa și
Statul mai are nevoie de doi ani pentru a finaliza locuințele cu bani de la Banca Consiliului Europei. Câte locuințe finalizează din cele 7.000 prevăzute inițial
Statul mai are nevoie de doi ani pentru a finaliza locuințele cu bani de la Banca Consiliului Europei. Câte locuințe finalizează ...
Cel mai mare dezvoltator din România, statul, nu a reușit să cheltuie 175 de milioane de euro dintr-un împrumut acordat în 2016 pentru construcția a 7.000 de locuințe. ...
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...