1EUR = 4.8396 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Coaliţia de centru a lui Mario Monti, pe locul al patrulea în intenţiile de vot - sondaj

Coaliţia de centru condusă de premierul demisionar Mario Monti ocupă locul al patrulea în intenţiile de vot ale alegătorilor italieni, în perspectiva desfăşurării viitoarelor alegeri parlamentare, programate pe 24 şi 25 februarie, cu 12% din voturi, după un sondaj publicat vineri de Institutul Tecne.

04 ian, 2013 | Agerpres

Partidul Democrat (PD), principala formaţiune de centru-stânga, este creditat cu 35,3% din intenţiile de vot ale electoratului italian, urmat de Poporul Libertăţii (PdL, de centru-dreapta), partidul lui Silvio Berlusconi, care ar putea obţine 19,5% din voturi, după acest sondaj realizat de Institutul Tecne şi comandat de postul privat de televiziune Sky Italia.

"Mişcarea Cinci Stele" (M5S, de stânga), a fostului comic şi blogger populist Beppe Grillo, se plasează pe locul al treilea, cu 16%.

Cele trei formaţiuni politice de centru care îl susţin pe Mario Monti (Uniunea de Centru, Viitor şi Libertate pentru Italia şi "Lista Montezemolo") acumulează 12%, iar "Lista Monti", o mişcare de centru recent creată, din care fac parte antreprenori, politicieni şi reprezentanţi ai societăţii civile, este creditată cu 6% din intenţiile de vot.

După părerea comentatorilor politici italieni, Mario Monti s-ar putea alia cu Partidul Democrat al lui Pierluigi Bersani, dacă acesta nu ar reuşi să obţină majoritatea în cele două camere ale Parlamentului de la Roma.

Sondajul a fost realizat pe 29 decembrie, pe un eşantion de 600 de persoane, şi are o marjă de eroare de 4%, după Institutul Tecne.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO