Coca-Cola a preluat 16,7% din Monster Beverage pentru 2,15 miliarde de dolari

Grupul american Coca-Cola, cel mai mare producător mondial de băuturi răcoritoare, a anunţat joi că a preluat un pachet de 16,7% din acţiunile producătorului de băuturi energizante Monster Energy pentru 2,15 miliarde de dolari, în ideea de a profita mai bine de o piaţă în plină creştere, transmite AFP.
Economica.net - vin, 15 aug. 2014, 08:01
Coca-Cola a preluat 16,7% din Monster Beverage pentru 2,15 miliarde de dolari

De asemenea, cele două companii americane vor pune la punct un parteneriat strategic în urma căruia Coca-Cola îşi va transfera operaţiunile în domeniul băuturilor energizante, care includ mărci precum Powerade, Full Throttle, Nos şi Burn, către Monster Energy. La rândul său, Monster Energy va transfera către Coca-Cola operaţiunile din domeniul băuturilor non-energizante, inclusiv Hansen’s Natural Sodas, Peace Tea, Hubert’s Lemonade şi Hansen’s Juice Products.

Potrivit termenilor parteneriatului, Monster Energy va avea acces la reţeaua mondială de distribuţie a Coca-Cola, în timp ce acesta din urmă va deţine două locuri în consiliul director al Monster Energy.

‘Investiţia noastră în Monster Energy este o modalitate eficientă de a ne creşte participaţia pe piaţa atractivă şi în creştere rapidă a băuturilor energizante’, a declarat preşedintele director general de la Coca-Cola, Muhtar Kent.

Băuturile energizante, care conţin cofeină sau taurină pentru un surplus de energie, se bucură de succes în rândul tinerilor consumatori, în pofida îngrijorărilor exprimate de autorităţile sanitare din mai multe ţări.

Coca-Cola este interesată de mai mulţi ani de Monster Energy. În 2012 presa a evocat un proiect al Coca-Cola de a prelua întreaga companie Monster Energy. Producătorul băuturilor Coca-Cola, Fanta şi Sprite este afectat de o scădere a consumului de băuturi acidulate în SUA şi Europa şi încearcă să-şi crească prezenţa pe pieţele în expansiune.

Coca Cola Hellenic, la care grupul american Coca Cola are o participaţie de 23%, este cea mai mare companie din industria băuturilor non-alcoolice din România. Coca-Cola HBC România are sediul social în Voluntari şi deţine trei fabrici de îmbuteliere pe teritoriul ţării, localizate în Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...