Coca-Cola a preluat 16,7% din Monster Beverage pentru 2,15 miliarde de dolari

Economica.net
15 08. 2014
monster_monster_energy_drink_54881100

De asemenea, cele două companii americane vor pune la punct un parteneriat strategic în urma căruia Coca-Cola îşi va transfera operaţiunile în domeniul băuturilor energizante, care includ mărci precum Powerade, Full Throttle, Nos şi Burn, către Monster Energy. La rândul său, Monster Energy va transfera către Coca-Cola operaţiunile din domeniul băuturilor non-energizante, inclusiv Hansen’s Natural Sodas, Peace Tea, Hubert’s Lemonade şi Hansen’s Juice Products.

Potrivit termenilor parteneriatului, Monster Energy va avea acces la reţeaua mondială de distribuţie a Coca-Cola, în timp ce acesta din urmă va deţine două locuri în consiliul director al Monster Energy.

‘Investiţia noastră în Monster Energy este o modalitate eficientă de a ne creşte participaţia pe piaţa atractivă şi în creştere rapidă a băuturilor energizante’, a declarat preşedintele director general de la Coca-Cola, Muhtar Kent.

Băuturile energizante, care conţin cofeină sau taurină pentru un surplus de energie, se bucură de succes în rândul tinerilor consumatori, în pofida îngrijorărilor exprimate de autorităţile sanitare din mai multe ţări.

Coca-Cola este interesată de mai mulţi ani de Monster Energy. În 2012 presa a evocat un proiect al Coca-Cola de a prelua întreaga companie Monster Energy. Producătorul băuturilor Coca-Cola, Fanta şi Sprite este afectat de o scădere a consumului de băuturi acidulate în SUA şi Europa şi încearcă să-şi crească prezenţa pe pieţele în expansiune.

Coca Cola Hellenic, la care grupul american Coca Cola are o participaţie de 23%, este cea mai mare companie din industria băuturilor non-alcoolice din România. Coca-Cola HBC România are sediul social în Voluntari şi deţine trei fabrici de îmbuteliere pe teritoriul ţării, localizate în Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei.