Coca Cola HBC a obţinut un profit brut de aproape 350 milioane euro în 2014

Grupul Coca-Cola HBC AG, al doilea îmbuteliator din lume al produselor companiei Coca-Cola, a obţinut un profit brut de aproape 350 milioane euro în 2014, potrivit unui raport al grupului, citat de Agerpres.
Economica.net - mar, 24 mart. 2015, 19:37
Coca Cola HBC a obţinut un profit brut de aproape 350 milioane euro în 2014

Grupul a vândut anul trecut două miliarde de navete de băuturi alcoolice şi a înregistrat 2,1 milioane de clienţi şi peste 589 milioane de consumatori deserviţi.

Coca-Cola HBC operează în 28 de ţări, iar rezultatele pe 2014 includ şi 36.362 locuri de muncă generate direct şi peste 600.000 de oameni angajaţi în întregul lanţ valoric, 8,7 milioane de euro investiţi în programe adresate comunităţii, 31.296 de ore de voluntariat investite în iniţiative sociale şi de mediu, recuperarea în proporţie de 73% a ambalajelor puse în circulaţie şi reciclarea în proporţie de 91% a deşeurilor rezultate din activitatea noastră.

„Evoluţia de succes a companiei Coca-Cola HBC este strâns legată de eforturile noastre de a contribui la bunăstarea consumatorilor şi a societăţii în general. De peste 10 ani, am avut o abordare centrată pe derularea activităţilor noastre într-un mod responsabil şi sustenabil, asigurându-ne că prin valoarea adusă partenerilor noştri, le câştigăm încrederea. Această valoare este conturată din ce în ce mai mult şi de alţi factori pe lângă performanţele financiare, cum sunt: responsabilitatea socială şi cea faţă de mediu, reputaţia în comunităţile în care operăm, investiţiile în dezvoltarea angajaţilor şi a partenerilor noştri”, a declarat Dimitris Lois, Chief Executive Officer Coca-Cola HBC AG.

Potrivit raportului, 8,7 milioane de euro (2,5% din profit, înainte de a fi impozitat) au fost investiţi în parteneriate comunitare şi iniţiative care vizează probleme sociale şi de mediu, iar 2,4 milioane de euro au fost investiţi în susţinerea educaţiei tinerilor pentru a creşte şansele de angajare si pentru a încuraja dezvoltarea culturii anteprenoriale în rândul femeilor.

Coca-Cola HBC a devenit liderul global al industriei de băuturi răcoritoare în Indexul de Sustenabilitate Dow Jones World, precum şi în Indexul Europe Sustainability, şi este listată în Indexul FTSE4Good încă din 2001 – anul în care a fost înfiinţat.

Coca-Cola HBC oferă o gamă variată de băuturi răcoritoare din categoria celor carbogazoase, sucuri, apă, sport, energizante, ceaiuri şi cafea. În România, ca în toate ţările în care îşi desfăşoară activitatea, Coca-Cola deţine şi funcţionează pe baza unui sistem propriu, incluzând toate verigile necesare producerii şi distribuţiei produselor către consumatori. Sistemul este format din Coca-Cola România (filială a The Coca-Cola Company) şi Coca-Cola HBC România (care îmbuteliază şi distribuie produsele Coca-Cola sub licenţa The Coca-Cola Company în România).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...