1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Coca-Cola HBC anunţă vânzări în creştere pe pieţele din Nigeria, România şi Ucraina

Coca-Cola HBC, al doilea producător de băuturi Coca Cola din afara SUA, a raportat joi vânzări peste estimările analiştilor în primul semestru din 2015, performanţele bune din Nigeria, România şi Ucraina compensând declinul din Rusia, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

13 aug, 2015 | Agerpres

Profitul net a urcat cu 31,7% în perioada ianuarie - iunie 2015, la 125 de milioane de euro (139 milioane de dolari), în timp ce vânzările au scăzut la 3,15 miliarde de euro în urma impactului fluctuaţiilor de curs valutar. Analiştii se aşteptau la vânzări de 3,10 miliarde de euro.

'Deşi se menţin condiţiile dificile pe majoritatea pieţelor noastre, în special în Rusia, suntem optimişti în urma progreselor înregistrate în acest an în privinţa vânzărilor şi a marjelor de profit', a afirmat directorul general Dimitris Lois.

Volumele de vânzări au urcat cu 3,8% în primul semestru din 2015.

Compania este listată la Bursa din Londra şi are o capitalizare de piaţă de 7,2 miliarde de euro. Joi, acţiunile au urcat cu peste 6%, la 1.408 penny.

Coca-Cola HBC România are sediul social în Voluntari şi deţine trei fabrici de îmbuteliere pe teritoriul ţării, localizate în Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO