1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Coca-Cola va relansa temporar "New Coke", marele său eşec din 1985

Compania americană de băuturi carbogazoase Coca-Cola va relansa în ediţie limitată sortimentul "New Coke", o reformulare a versiunii lansate pe piaţă în 1985 şi care a fost retrasă după 79 de zile ca urmare a eşecului financiar, relatează miercuri EFE.

22 mai, 2019 | Agerpres

Prin această iniţiativă compania nu doreşte să dea o nouă şansă acestei formule lipsite de succes, ci să scoată o ediţie "limitată şi promoţională", cu prilejul lansării vara aceasta a celui de-al treilea sezon al serialului "Stranger Things", a cărui acţiune se desfăşoară în anul 1985 şi în care va apărea şi acest experiment nefericit.

În baza acordului dintre Coca-Cola şi platforma de divertisment Netflix, care difuzează serialul, compania va scoate la vânzare începând de joi şi prin intermediul site-ului său, cutia "New Coke", care a circulat pentru scurt timp în 1985.

Va fi de asemenea comercializată în două ediţii limitate versiunea clasică Coca-Cola şi "Coke Zero", purtând titlul serialului de science-fiction "Stranger Things", care prezintă lupta unui grup de copii dintr-o mică localitate din Indiana (SUA) împotriva unor monştri veniţi din altă dimensiune în anii '80.

"Fanii serialului difuzat de 'Netflix', 'Stranger Things', vor călători în timp 'în vara când totul s-a schimbat' a anului 1985, odată cu difuzarea celui de-al treilea sezon în data de 4 iulie", notează compania într-un comunicat.

Compania adaugă cu oarecare ironie că exact în acea vară "totul s-a schimbat" şi pentru Coca-Cola, când în mod nefericit a schimbat formula îndrăgitei băuturi, prin lansarea efemeră a "New Coke".

Experimentul a fost dat uitării, dar numele a supravieţuit în interiorul companiei sub numele de "sindromul New Coke", care face referire la fenomenul de precauţie ce prevalează de atunci la Coca-Cola.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO