1EUR = 4.8406 RON | Bucureşti 30 º

Companii

Coca-Cola vrea să-şi reducă vânzările. În rândul copiilor

Coca-Cola vrea să-şi extindă distribuţia de băuturi cu puţine calorii şi va afişa conţinutul caloric vizibil, pe etichetele băuturilor sale din toată lumea. Toate acestea pentru a combate criticile potrivit cărora băuturile cu zahăr ale Coca-Cola încurajează obezitatea.

15 mai, 2013 | ECONOMICA.net

Compania cu sediul la Atlanta, Georgia, a promis, de asemenea, că va sponsoriza activităţi sportive şi şi-a reiterat intenţia de a nu mai vinde băuturi carbogazoase copiilor sub 12 de ani în niciuna din cele 200 de ţări şi teritorii în care e prezentă, potrivit The Wall Street Journal. Compania nu a menţionat o dată până la care îşi va duce planul la bun sfârşit sau câţi bani va cheltui în acest sens.

Deciziile vin în contextul în care Coca-Cola şi alţi producători de băuturi carbogazoase, precum Pepsi, se află în vizorul opiniei publice în ţări cu rate alarmante de creştere a obezităţii. Coca-Cola, cea mai mare companie de băuturi răcoritoare din lume, se află în centrul acestui scandal, în ciuda diversităţii de produse comercializate, precum sucuri de fructe, apă îmbuteliată sau energizante.

Coca-Cola a afirmat că o treime din volumul de vânzări din America de Nord sunt reprezentate de băuturi cu conţinut caloric scăzut sau zero, inclusiv Cola Diet sau Cola Zero, dar aceste băuturi nu sunt distribuite în lume la o scară foarte largă. În America Latină, de exemplu, aceste băuturi reprezintă 18% din totalul băuturilor. În China, vânzările de Cola Zero reprezintă 10% din vânzările totale ale companiei.

Unii critici sunt sceptici privind ultimele iniţiative ale Coca-Cola. "Obiectivul companiei este de a respinge criticile aduse băuturilor cu zahăr şi să oprească acţiuni ale Guvernului de a reduce consumul de băuturi carbogazoase", a declarat Jeff Cronin, purtător de cuvânt la Centrul pentru Ştiinţă şi Interes Public, un grup de susţinere al sănătăţii publice din Washington D.C..

Coca-Cola a întreprins încercări agresive de a respinge criticile, în SUA, prin reclame TV care transmiteau că nu este Coca-Cola singura vinovată pentru creşterea în greutate şi care încurajau americanii să se distreze arzând caloriile prin activităţi fizice. A investit 3,8 milioane de dolari în programe de dansuri şi ciclism în Georgia, statul în care se află sediul central al companiei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO