BCR a aprobat suspendarea procedurii de executare silită a magazinului Cocor

Conducerea BCR a aprobat suspendarea procedurii de executare silită a magazinului Cocor, au anunţat joi, proprietarii centrului comercial din centrul Bucureştiului, menţionând că firma mai are de plătit către bancă sub 16 milioane de euro din cele circa 19 milioane de euro împrumutate.
Economica.net - joi, 06 dec. 2012, 15:27
BCR a aprobat suspendarea procedurii de executare silită a magazinului Cocor

„În scurt timp, creditul ipotecar va coborî sub valoarea de 16 milioane de euro, iar din iunie şi până în prezent, Cocor a achitat taxe şi impozite la bugetul de stat şi cel local de peste 700.000 de euro şi nu are niciun fel de datorii restante. De asemenea, s-a lichidat cu mult înainte de termenul scadent creditul acordat de Transilvania Leasing, în sumă de 370.000 de euro, în prezent nu mai există alte credite decât cel menţionat mai sus”, se arată într-un comunicat transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

La mijlocul lunii octombrie, Cocor a anunţat că BCR execută silit centrul comercial din centrul Bucureştiului şi va organiza o licitaţie de vânzare, la un preţ de pornire de 134,9 milioane de lei (circa 30 milioane euro). Raportul de expertiză tehnică a fost stabilit iniţial la preţul de 42 milioane euro, iar la insistenţa BCR a fost diminuat prin completare la 134,9 milioane de lei, spuneau atunci reprezentanţii Cocor.

Totodată, firma a anunţat că a contestat în instanţă executarea silită.

O lună mai târziu, compania a anunţat că BCR nu a reuşit să vândă prin executare silită magazinul Cocor, întrucât persoanele interesate să cumpere au transmis că nu participă la licitaţie până la clarificarea de către instanţă a evaluării imobilelor, existând o diferenţă de aproape 12 milioane de euro între preţul de pornire şi evaluarea iniţială

„În data de 16.11.2012, ora 12, a avut loc licitaţia publică de vânzare a imobilului (…) licitaţie la care nu s-a prezentat niciun ofertant. Persoanele care şi-au exprimat interesul de achiziţie şi au vizitat imobilul au subliniat că nu vor participa la licitaţie până la clarificarea de către instanţă a evaluării imobilelor (direferenţa dintre raportul de evaluare iniţial de 42 milioane euro şi cel ulterior de circa 30 milioane euro), precum şi asupra componenţei imobilelor scoase la licitaţie”, se arata într-un comunicat transmis, la acea dată, Bursei, de firma Cocor, care administrează centrul comercial cu acelaşi nume.

Acţionarii centrului comercial Cocor au aprobat la început lunii octombrie vânzarea fiecărui spaţiu comercial în parte din cadrul magazinului din Piaţa Unirii din Bucureşti, stabilind un preţ minim de 5.000 euro/metru pătrat, după ce în urmă cu peste două luni unitatea a fost scoasă la vânzare. Spaţiul se află în proprietatea Cocor din 1994 şi era inclus în lista proprietăţilor scoase la vânzare în cadrul strategiei aprobate de acţionari în luna iulie şi care prevede restructurarea firmei. Acţionarii au stabilit, la acea dată, un preţ de pornire de 50 milioane de euro, negociabil până la jumătate.

La finalul anului trecut, clădirea magazinului Cocor a fost reevaluată în scădere, de la 86,4 milioane de lei (20 milioane euro) la 45,1 milioane de lei (10,5 mil. euro).

Investiţiile totale în noul Cocor şi în parcarea supraetajată din spatele magazinului s-au ridicat la circa 25 milioane de euro. În urma investiţiilor, suprafaţa închiriabilă a magazinului a crescut de la 6.000 la 10.000 de metri pătraţi. Magazinul a fost redeschis în octombrie 2010.

Cocor a înregistrat în primele nouă luni pierderi de 10,5 milioane lei (2,3 milioane euro), dublu faţă de nivelul din perioada similară a anului trecut, de 5 milioane lei. În acelaşi timp, cifra de afaceri a scăzut cu 43%, la 9,5 milioane lei (2,1 milioane euro).Cocor este deţinută de fondul de investiţii Broadhurst Investments (13,32%), SIF Transilvania (10,24%), SIF Muntenia (10%), Daniel Stoica (14,66%), Liviu Ursan (14,83%), Aurel Beşliu (peste 7%)

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile Cocor a fost realizată pe 3 decembrie, când preţul a scăzut la 78,9 lei. La această cotaţie capitalizarea firmei este de 23,8 milioane lei.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ciolacu despre cota unică: Dacă mai sunt trei, patru state în Europa cu cotă unică, toţi restul sunt nişte tâmpiţi, numai noi suntem deştepţi?
Ciolacu despre cota unică: Dacă mai sunt trei, patru state în Europa cu cotă unică, toţi restul sunt nişte tâmpiţi, ...
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat că mai sunt trei sau patru state în Europa care au cota unică, întrebându-se ...
Nicușor Dan: Curtea de Apel București a anulat definitiv PUZ Sector 3
Nicușor Dan: Curtea de Apel București a anulat definitiv PUZ Sector 3
Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan a anunțat că PUZ-ul Sectorului 3 a fost anulat definitiv. Asta după ce săptămâna ...
Viitorul cancelar german Olaf Scholz este în favoarea vaccinării obligatorii. Curtea Constituțională a Germaniei consideră legale măsurile de izolare parțială
Viitorul cancelar german Olaf Scholz este în favoarea vaccinării obligatorii. Curtea Constituțională a Germaniei consideră ...
Viitorul cancelar german Olaf Scholz a declarat marţi că este în favoarea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19 ...