Cod galben de ninsori și ploi în toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare meteo Cod galben de ploi însemnate cantitativ pentru sud, în timp ce în restul țării sunt așteptate ninsori.
AGERPRES - Dum, 20 nov. 2022, 15:34
Cod galben de ninsori și ploi în toată țara

ANM a emis o atenţionare meteo Cod galben de ploi însemnate cantitativ pentru Capitală şi 13 judeţe situate în sudul şi sud-vestul ţării, ce va fi în vigoare până luni, la ora 10:00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat, va ploua însemnat cantitativ în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în zonele montane aferente, până la altitudini de 1.700 de metri. Ploile vor avea şi caracter de aversă, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 – 35 l/mp şi pe arii restrânse 50 l/mp.

„Temporar va ploua şi în restul regiunilor, pe arii restrânse se vor acumula cantităţi de apă de 15 – 20 l/mp, iar în Dobrogea şi Bărăgan vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie”, notează ANM.

Judeţele aflate sub Cod galben sunt: Argeş, Dolj, Olt, Gorj, Prahova, Buzău, Giurgiu, Teleorman, Călăraşi, Ialomiţa, Vâlcea, Dâmboviţa, Mehedinţi şi Bucureşti.

În municipiul Bucureşti, până luni la ora 18:00, va ploua temporar, mai ales sub formă de aversă, şi vor fi posibile descărcări electrice, potrivit prognozei speciale emisă de ANM. Cantităţile de apă acumulate vor fi în medie de 20 – 30 l/mp. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze de până la 40 – 45 km/h.

Temperatura maximă va fi de 11 – 13 grade, iar cea minimă de 5 – 7 grade.

O altă atenționare Cod Galben de ninsori moderate cantitativ este activă pentru 18 judeţe din nordul Moldovei, Transilvania şi nordul Munteniei şi Olteniei, care va intra în vigoare luni dimineaţa, la ora 5:00.

Potrivit ANM, în intervalul 21 noiembrie, ora 5:00 – 21 noiembrie, ora 18:00, local, la altitudini în general de peste 1.500 de metri în Carpaţii Meridionali, precum şi în Carpaţii Orientali şi în jumătatea nordică a Moldovei, va ninge moderat cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri în jurul a 10 centimetri.

În zona deluroasă şi montană a Moldovei, precum şi în Carpaţii de Curbură trecător vor fi şi precipitaţii mixte şi izolat se va depune polei.

Judeţele ce se vor afla sub Cod galben de ninsori sunt: Alba, Braşov, Neamţ, Argeş, Buzău, Harghita, Vâlcea, Bacău, Iaşi, Prahova, Vrancea, Bistriţa Năsăud, Covasna, Sibiu, Botoşani, Dâmboviţa, Mureş şi Suceava.

Te-ar mai putea interesa și
Numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate în România a crescut, în 2022, cu 25,5%
Numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate în România a crescut, în 2022, cu 25,5%
Numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate în România a crescut, în 2022, cu 25,5%, comparativ cu 2021, la 7.368 de unităţi, conform datelor centralizate de Oficiul Naţional al......
Top constructori cale ferată: Porr, FCC și WeBuild au avut cele mai mari progrese în decembrie
Top constructori cale ferată: Porr, FCC și WeBuild au avut cele mai mari progrese în decembrie
Austriecii de la Porr revin pe primul loc în topul constructorilor de cale ferată, cu un avans spectaculos în luna decembrie. ...
Două avalanşe mari în munţii Făgăraşi. Salvamontiştii avertizează turiştii să nu părăsească zona cabanelor
Două avalanşe mari în munţii Făgăraşi. Salvamontiştii avertizează turiştii să nu părăsească zona cabanelor
Două avalanşe mari au avut loc, în cursul nopţii, în Munţii Făgăraş, la peste 2.000 de metri altitudine, una a lovit ...
Balon”spion” chinezesc doborât deasupra Oceanului Atlantic de către SUA. China răspunde: Washingtonul a „reacţionat excesiv” şi a încălcat „grav” practica internaţională
Balon”spion” chinezesc doborât deasupra Oceanului Atlantic de către SUA. China răspunde: Washingtonul a „reacţionat ...
SUA au doborât balonul "spion" chinezesc deasupra Oceanului Atlantic, au anunţat oficiali americani, citaţi de CNN. China ...