Codul sursă al unor jocuri video dezvoltate de EA, furat de infractori cibernetici

Electronic Arts (EA) a recunoscut joi că hackerii au furat codul sursă al unor titluri din catalogul său, dezvoltatorul american de jocuri video dând însă asigurări că atacul cibernetic nu va avea consecinţe asupra jucătorilor, informează vineri AFP.
AGERPRES - vin, 11 iun. 2021, 13:30
Codul sursă al unor jocuri video dezvoltate de EA, furat de infractori cibernetici

Compania EA, aflată la originea seriilor ”Battlefield”, ”Medal of Honor” şi ”The Sims”, a confirmat că a fost victima piratajului informatic în urma publicării unui articol de către Vice Media în care se afirma că au fost furate mai multe coduri sursă, printre care cel al celebrului joc FIFA 21 şi al motorului Frostbite, utilizat la mai multe titluri EA.

Un cod sursă este text scris într-un limbaj de programare care conţine instrucţiuni pentru executarea unui program informatic.

„Investigăm un incident recent privind o intruziune în reţelele noastre de unde a fost furată o cantitate limitată de cod sursă şi de instrumente asociate”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al EA.

”Nu au fost furate date despre jucători şi nu avem niciun motiv să credem că există vreun risc în ceea ce priveşte protecţia vieţii private a jucătorilor”, a dat asigurări purtătorul de cuvânt.

”Ca urmare a acestui incident, am realizat deja îmbunătăţiri la nivelul securităţii şi nu ne aşteptăm la un impact asupra jocurilor noastre sau a afacerii noastre”, a adăugat purtătorul de cuvânt al EA.

EA a dat asigurări că ”în această anchetă penală în curs colaborează activ cu forţele de ordine şi cu alţi experţi”.

Potrivit Vice, hackerii s-au lăudat cu atacul lor pe forumurile de internet clandestine. ”Acum aveţi capacitatea maximă de a exploata toate serviciile EA”, ar fi scris ei într-un mesaj publicat pe una dintre aceste platforme.

Infractorii cibernetici au pus la vânzare datele furate pe diferite forumuri din spaţiul ”dark web”, versiunea ascunsă a internetului, a relatat Vice.

Acest atac vine după un val de atacuri informatice care a avut loc în ultimele luni în Statele Unite şi care a vizat, printre altele, grupuri industriale, spitale, instituţii guvernamentale şi ONG-uri.

De asemenea, atacul are loc cu câteva zile înaintea celebrului salon internaţional dedicat jocurilor video, Electronic Entertainment Expo (E3), la care urmează să participe şi EA. Evenimentul, care se va desfăşura exclusiv online anul acesta, în contextul pandemiei de COVID-19, debutează sâmbătă.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...