Colaborare inedită în retail. Profi şi Universitatea de Ştiinţe Agricole învaţă fermierii să producă pentru supermarket

Producătorii agricoli din zona Banatului vor beneficia de consultanţă şi asistenţă gratuită pentru accesarea fondurilor europene din partea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, în urma unui parteneriat cu Profi Rom Food, care finanţează proiectul. Scopul final este ca mai mulţi fermieri din zonă să poată produce la standarde de supermarket.
Economica.net - mie, 18 mai 2016, 07:24
Colaborare inedită în retail. Profi şi Universitatea de Ştiinţe Agricole învaţă fermierii să producă pentru supermarket

Producătorii agricoli din România vor beneficia de susţinere rezultată din parteneriatului semnat de  Profi Rom Food, operatorul magazinelor Profi  și Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” – USAMVBT, din Timişoara. 

Parteneriatul prevede ca, prin sprijin financiar oferit de retailer, USAMVBT să furnizeze cunoștințe de specialitate și asistență în accesarea fondurilor europene fermierilor care vor să își dezvolte producția, în așa fel încât să devină mai vandabilă și chiar să poată ajunge pe rafturile oricărui supermarket.

Pentru început, parteneriatul vizează comunitățile agricole din județele Timiș, Arad și Caraș-Severin, urmând ca în viitorul apropiat să se extindă și la nivel naţional.

Oportunităţi pentru studenţi

Totodată, parteneriatul le va permite studenților USAMVBT să facă practică în magazinele şi zonele de infrastructură ale Companiei PROFI, pentru a ajunge să înțeleagă mai bine care sunt oportunitățile și restricțiile unui lanț logistic profesionist și, în același timp, să cunoască direct aşteptările pe care consumatorii le au de la producători și de la comercianți.

După absolvire, ei vor transfera aceste competenţe în mediul profesional, putând să îndrume fermierii sau să se angajeze pe posturi de conducere în orice lanț de supermarketuri.

„Dorința noastră este să oferim consumatorilor din ce în ce mai multe produse românești de calitate și pentru aceasta investim concret în pregătirea și susținerea producătorilor”, a declarat Daniel Cîrstea, Directorul General al magazinelor PROFI.

„Universitatea noastră agreează şi promovează astfel de iniţiative care au un dublu impact: pe de-o parte extensia universităţii noastre şi în domeniul de retail, iar pe de altă parte avantajul oferit studenţilor, de a pune în aplicare competenţele profesionale şi transversale dobândite în educaţia universitară”, a afirmat Cosmin Alin Popescu, Rectorul USAMVBT.

Cu aproape 400 de magazine care funcționează în 188 de localități și peste 9500 de angajați, magazinele PROFI reprezintă lanțul de retail cu cea mai mare extindere.

Te-ar mai putea interesa și
Ministrul Finanțelor, săgeți către șeful demisionar al ANAF: Recuperarea întârzierilor este strict necesară. Heiuș pleacă cu un minus de aproape 9 miliarde față de plan și spune că veniturile au fost mult supraestimate
Ministrul Finanțelor, săgeți către șeful demisionar al ANAF: Recuperarea întârzierilor este strict necesară. Heiuș ...
Eficiența sistemului de colectare trebuie să crească pentru că oamenii așteaptă de la noi resursele necesare implementării unor politici publice care să contribuie la creșterea calității......
Nicoleta Cîrciumaru, fost șef al Fiscului din București, preia conducerea ANAF până la numirea unui nou președinte
Nicoleta Cîrciumaru, fost șef al Fiscului din București, preia conducerea ANAF până la numirea unui nou președinte
Nicoleta Cîrciumaru, fost director al Direcției generale de administrare fiscală București și actual vicepreședinte ...
Afacerile consolidate ale Lidl în România au depășit 18,5 miliarde de lei, fiind cu peste 23% mai mari decât în 2021. Rata de profitabilitate a scăzut
Afacerile consolidate ale Lidl în România au depășit 18,5 miliarde de lei, fiind cu peste 23% mai mari decât în 2021. ...
Grupul german Lidl a înregistrat anul trecut în România, prin cele patru companii pe care le operează, o cifră de afaceri ...
BCE avertizează că marile bănci europene vor avea de suferit dacă IFN-urile întâmpină probleme
BCE avertizează că marile bănci europene vor avea de suferit dacă IFN-urile întâmpină probleme
Principalele bănci din zona euro ar putea suferi o lovitură dacă clienţii lor financiari, precum fonduri, companii de ...