1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Colaborare inedită în retail. Profi şi Universitatea de Ştiinţe Agricole învaţă fermierii să producă pentru supermarket

Producătorii agricoli din zona Banatului vor beneficia de consultanţă şi asistenţă gratuită pentru accesarea fondurilor europene din partea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, în urma unui parteneriat cu Profi Rom Food, care finanţează proiectul. Scopul final este ca mai mulţi fermieri din zonă să poată produce la standarde de supermarket.

18 mai, 2016 | ECONOMICA.net

Producătorii agricoli din România vor beneficia de susţinere rezultată din parteneriatului semnat de  Profi Rom Food, operatorul magazinelor Profi  și Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României" – USAMVBT, din Timişoara. 

Parteneriatul prevede ca, prin sprijin financiar oferit de retailer, USAMVBT să furnizeze cunoștințe de specialitate și asistență în accesarea fondurilor europene fermierilor care vor să își dezvolte producția, în așa fel încât să devină mai vandabilă și chiar să poată ajunge pe rafturile oricărui supermarket.

Pentru început, parteneriatul vizează comunitățile agricole din județele Timiș, Arad și Caraș-Severin, urmând ca în viitorul apropiat să se extindă și la nivel naţional.

Oportunităţi pentru studenţi

Totodată, parteneriatul le va permite studenților USAMVBT să facă practică în magazinele şi zonele de infrastructură ale Companiei PROFI, pentru a ajunge să înțeleagă mai bine care sunt oportunitățile și restricțiile unui lanț logistic profesionist și, în același timp, să cunoască direct aşteptările pe care consumatorii le au de la producători și de la comercianți.

După absolvire, ei vor transfera aceste competenţe în mediul profesional, putând să îndrume fermierii sau să se angajeze pe posturi de conducere în orice lanț de supermarketuri.

„Dorința noastră este să oferim consumatorilor din ce în ce mai multe produse românești de calitate și pentru aceasta investim concret în pregătirea și susținerea producătorilor", a declarat Daniel Cîrstea, Directorul General al magazinelor PROFI.

„Universitatea noastră agreează şi promovează astfel de iniţiative care au un dublu impact: pe de-o parte extensia universităţii noastre şi în domeniul de retail, iar pe de altă parte avantajul oferit studenţilor, de a pune în aplicare competenţele profesionale şi transversale dobândite în educaţia universitară", a afirmat Cosmin Alin Popescu, Rectorul USAMVBT.

Cu aproape 400 de magazine care funcționează în 188 de localități și peste 9500 de angajați, magazinele PROFI reprezintă lanțul de retail cu cea mai mare extindere.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO