Coletaria.ro ajunge la 135 de puncte pick-up în România, pe fondul creşterii rapide a cererii de soluţii alternative de livrare

Coletaria.ro, parte a grupului Packeta din Cehia, cu cea mai mare rețea de puncte pick-up din Europa Centrală și de Est, extinde rețeaua de puncte pick-up din România la 135 de unități și estimează triplarea numărului acestora în 2020.
Economica.net - mie, 11 dec. 2019, 13:30
Coletaria.ro ajunge la 135 de puncte pick-up în România, pe fondul creşterii rapide a cererii de soluţii alternative de livrare

Extinderea rețelei are loc pe fondul creșterii rapide a cererii de soluții alternative de livrare. Compania spune că practică preţuri de la 6 lei pentru un colet, mai mici, în medie, cu până la 40% față de competitori.

În același timp, clienții finali au posibilitatea de a ridica produsele comandate online de la punctele de ridicare a comenzilor aflate în unități comerciale, în zone foarte accesibile. Pe lângă această soluție alternativă de livrare în puncte pick-up, Coletaria.ro, fiind o platformă logistică, oferă magazinelor online și soluția clasică de livrare a coletelor la domiciliu.

„Am observat un interes mai mare din partea magazinelor online și din partea clienților finali pentru soluții alternative de livrare, în măsura în care piața de eCommerce românească înregistrează creșteri semnificative, concomitent cu întârzieri la livrarea comenzilor. Coletaria.ro propune o abordare diferită și anume punctele pick-up, de unde clienții pot ridica și plăti produsele comandate online, fiind amplasate în unități comerciale frecventate de către aceștia, magazine mai mari, mai mici, de proximitate”, spune Alexandr Jeleascov, CEO Coletaria.ro.

Cum funcționează

Clientul selectează Coletaria.ro și punctul pick-up cel mai apropiat de zona sa din pagina de curieri a site-ului unde plasează comanda. Produsul ajunge la punctul de ridicare între 24 de ore și, cel mult, 48 de ore. Clientul este informat permanent prin e-mail cu privire la statusul coletului său aflat în tranzit. Când coletul a ajuns la punctul de ridicare, clientul primește pe e-mail și SMS o parolă unică ce va fi folosită pentru ridicarea acestuia. Datorită utilizării parolei, nu este necesară nicio altă formă de identificare, iar procesul de ridicare efectivă a produsului durează aproximativ 1 minut.

Comerțul online cu livrare transfrontalieră va crește cu 10% în 2020

Procesele de livrare de produse și de ridicare sunt aceleași și la fel de ușor de utilizat și pentru comenzile internaționale. Printr-o simplă integrare cu Coletaria.ro, magazinele online pot livra colete în toate cele 28 de țări din Uniunea Europeană, plus Ucraina și Federația Rusă, iar clienții pot alege fie să ridice produsele din oricare dintre cele 3.837 de puncte de pick-up din Europa Centrală și de Est, fie pot opta pentru livrarea la domiciliu,.

Coletaria.ro are parteneriate cu peste 100 de transportatori internaționali.

„Asigurăm conectarea magazinelor din România cu marketplace-uri din Europa, pentru o extindere rapidă a afacerii online și oferim, prin rețeaua deja existentă de parteneri, servicii de consultanță juridică, de înființare de companii, pentru deschiderea de conturi bancare, metode de plată, traduceri, marketing etc.”, adaugă Alexandr Jeleascov, CEO Coletaria.ro.

În prezent, Coletaria.ro are peste 50 de clienți magazine online în România și peste 28.000 la nivel internațional, iar 30% dintre clienții din România fac deja livrări internaționale.

„Pe fondul creșterii pieței de eCommerce din România, magazinele online autohtone au început să își îndrepte atenția și spre clienții din străinătate, însă vânzările cross border din România nu sunt încă la același nivel cu cele din alte țări europene. Estimăm, pentru anul viitor o creștere cu peste 10% a comerțului online cu livrare cross border”, mai spune Alexandr Jeleascov.

Creșterea livrărilor internaționale are loc concomitent cu simplificarea zonei de logistică, cu integrarea cu marketplace-urile internaționale, majoritatea magazinelor online utilizând infrastructura pusă la dispoziție de către marketplace-uri, și cu accesul mai facil la servicii de consultanță care să acopere toate necesitățile unui magazin online care vrea să își comercializeze produsele și în afara României.

Compania a intrat pe piața din România în urmă cu doi ani și oferă magazinelor online soluţii pentru transportul coletelor. Pe piața locală are peste 50 de clienți magazine online, printre care Notino, Videt, Pilulka, Brasty, Differenta, Astratex, Foot Shop, Vivantis, Prova, Makeup, Bibloo.

Până în prezent, grupul Packeta a transportat mai mult de 20 de milioane de colete, datorită colaborării cu peste 28.000 de magazine online și selleri și operează peste 3.800 de puncte pick-up în Europa Centrală și de Est.

Te-ar mai putea interesa și
Patronul Superbet, Sacha Dragic, vrea să schimbe regulile RCA în România. Când va debuta Eazy Asigurări, firma sa cu o formulă unică de vânzări, ce șoferi vor primi cele mai mici tarife RCA
Patronul Superbet, Sacha Dragic, vrea să schimbe regulile RCA în România. Când va debuta Eazy Asigurări, firma sa cu ...
Eazy Asigurări, societate controlată de familia lui Sacha Dragic, fondatorul Superbet, ar fi trebuit deja să debuteze pe piață conform propriilor planuri. Nu a făcut-o încă, iar acest lucru......
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
În decizia prin care a însărcinat Consiliul Concurenței din România să analizeze tranzacția dintre Ahold Delhaize, ...
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a susţinut decizia actualului cancelar Olaf Scholz de a nu livra Ucrainei rachete ...
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
O decizie rapidă a Congresului SUA pentru deblocarea noului ajutor american de peste 60 de miliarde de dolari destinat Ucrainei ...