Colliers: Agenţii imobiliari au intermediat, în 2011, închirierea a 76.000 mp de spaţii industriale

Agenţii imobiliari au intermediat, în 2011, închirierea a peste 76.000 metri pătraţi de spaţii industriale în Capitală, o treime din suprafaţă fiind reprezentată de înnoiri şi renegocieri, potrivit celui mai recent raport de piaţă publicat de Colliers International.
Economica.net - lun, 20 feb. 2012, 12:39
Colliers: Agenţii imobiliari au intermediat, în 2011, închirierea a 76.000 mp de spaţii industriale

În 2011, piaţa de industrial a fost caracterizată de stabilitate, cu doar 10.000 mp noi livraţi în Bucureşti, în cadrul facilităţilor de tip built-to suit. Comparativ cu anul 2010, cererea pentru spaţii industriale şi logistice s-a diminuat cu 10%, corespunzător unui nivel de ocupare similar celui înregistrat în 2004.

 

Bucureştiul rămâne cel mai important pol logistic din România pentru domeniile de producţie şi fabricaţie. Deşi presiunea asupra chiriilor persistă, majoritatea chiriaşilor continuă să îşi concentreze atenţia asupra facilităţilor care le oferă deopotrivă spaţii de calitate şi un nivel corect al chiriei.

 

Colliers estimează pentru 2012 o evoluţie a pieţei industriale similară celei din 2011. Pe măsură ce majoritatea dezvoltatorilor importanţi prezenţi pe piaţă şi-au securizat deja suprafeţe de teren adiţionale pentru dezvoltări viitoare, tranzacţiile cu terenuri pentru uz industrial vor fi limitate.

 

În 2012, operatorii logistici vor continua să influenţeze în mod activ cererea. De asemenea, o parte a acordurilor de outsourcing vor expira şi unele companii ar putea opta pentru schimbarea operatorului logistic.

 

Cu un volum total de închirieri intermediate în 2011 ce ajunge la 35.000 mp, departamentul Industrial din cadrul Colliers International România a atins o cotă de peste 70% pe piaţa din Bucureşti.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
O firmă turcească a câștigat contractul de reabilitare a Lotului 2 din Drumul Național 6 Alexandria – Craiova
O firmă turcească a câștigat contractul de reabilitare a Lotului 2 din Drumul Național 6 Alexandria – Craiova
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat vineri că, în urma finalizării procesului de ...
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat proiectul tehnic. Acum poate fi pregătită documentația pentru licitație – Grindeanu
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat proiectul tehnic. Acum poate fi pregătită documentația pentru licitație ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) poate începe pregătirea documentației pentru lansarea ...
Kristalina Georgieva, șefa FMI: Nu doar băncile centrale trebuie să se lupte cu inflația. Mai sunt și alți actori, inclusiv cei care se ocupă de vaccinare
Kristalina Georgieva, șefa FMI: Nu doar băncile centrale trebuie să se lupte cu inflația. Mai sunt și alți actori, ...
Nu doar oficialii băncilor centrale trebuie să combată inflaţia ci şi alţi decidenţi au un rol important de jucat, ...