1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

Companii

Comarket, marketplace B2B care digitalizează industria ospitalităţii dezvoltat de trei antreprenori români, se listează pe Seedblink

Comarket, marketplace B2B adresat industriei ospitalităţii româneşti, se listează marţi, 17 noiembrie, pe platforma de crowdfounding SeedBlink, ţintind obţinerea unei finanţări de 240.000 euro, după o investiţie iniţială a fondatorilor de 100.000 de euro.

11 noi, 2020 | ECONOMICA.net

Comarket este un marketplace digital care aduce împreună profesioniştii şi vânzătorii din industria ospitalităţii, cu scopul digitalizării şi eficientizării relaţiilor dintre ei.

Platforma a fost lansată de Florin Maxim, antreprenor cu experienţă de 20 de ani în industria ospitalităţii, Eugen Zbîrcea, executiv cu 20 de ani activi în retail la nivel C-level, şi Daniel Nanboe, antreprenor IT cu peste 20 de ani de experienţă în proiecte B2B.

“În următorul an, vrem să strângem în platformă peste 1.000 de profesionişti, să avem peste 30.000 de produse listate şi să generăm comenzi în valoare de peste 1 milion jumătate de euro. Digitalizarea sectorului HoReCa este esenţială, iar nevoia de eficientizare a proceselor şi de eliberare a resursei de timp a antreprenorului este primordială pentru succesul pe termen lung. Educaţia digitală este necesară în toate sectoarele, însă în HoReCa este critică în prezent, sectorul fiind mult întârziat din acest punct de vedere”, a declarat Florin Maxim, CEO şi co-fondator al Comarket.

Hospitality Culture Institute, primul institut independent de cercetare, training și consultanță din România care studiază piața și trendurile din HoReCa, susține listarea Comarket și devine investitor strategic în companie și va promova
platforma în contextul urmăririi misiunii de promovare a digitalizării sectorului și educației antreprenoriale.

Platforma Comarket se adresează antreprenorulul mediu din HoReCa, adică un restaurant de 80 de locuri, cu 5-10 angajați din mediul urban.

"Ne adresăm în principal valului nou de antreprenori din HoReCa pentru care componenta digitală a businessului de zi cu zi este esențială și deja oarecum întipărită în comportament. Antreprenorului căruia îi place să-și controleze propriul business și nu să fie controlat și condus de afacere. Celui căruia îi place aibă întotdeauna informații și transparența costurilor și volume și care este în permanentă căutare de optimizare a costurilor. În mod concret, platforma contribuie hotărâtor la optimizarea financiară pe zona de materii prime”, a declarat Eugen Zbîrcea, COO și co-fondator al Co-market.

Principala problemă pe care platforma Comarket o rezolvă este faptul că activitatea de achiziții în cadrul unui business HoReCa se desfășoară în prezent fie prin vizita agentului de teren în locație, fie prin SMS, Whatsapp sau telefon
către agentul de zonă. Acest proces este repetitiv, are loc zilnic, iar urmărirea unei comenzi din cele 30 săptămânale presupune de multe ori același flux, astfel încât nu există istoric, centralizare și nici detalii logistice sau paperless business.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO