Combinatul chimic Azomureş investeşte în digitalizare şi merge pe mâna nemţilor de la SAP pentru optimizarea proceselor de business

Azomureș, cel mai mare producător român de îngrășăminte agricolă și unul dintre cei mai importanți la nivel european, a ales SAP pentru procesul de transformare digitală a business-ului.
Lidia Neagu - mar, 26 oct. 2021, 12:39
Combinatul chimic Azomureş investeşte în digitalizare şi merge pe mâna nemţilor de la SAP pentru optimizarea proceselor de business

„Abordarea holistică a soluției RISE with SAP reprezintă unul dintre factorii diferențiatori ai acestui pachet de transformare a proceselor de business, propus clienților care vor să fie cu un pas înaintea competiției. Implementarea acesteia depășește simpla migrație tehnică către cloud, integrând deopotrivă partea operațională și asistența personalizată, întregul proces fiind proiectat pentru a sprijini clientul în parcursul său către transformare digitală. Suntem mândri că alături de partenerii noștri putem oferi aceste servicii unor companii de top, cum este Azomureș”, a declarat Diana David, Managing Director SAP România.

Odată cu integrarea în Ameropa (2011), un grup elvețian de companii active pe piețele europene de îngrășăminte, cereale, alimente și furaje, Azomureș a investit puternic în noi tehnologii, înnoirea soluțiilor de management a resurselor venind ca un pas firesc în această direcție.

Astfel, în mai anul trecut, compania a decis să înlocuiască actualul său sistem SAP ERP. Pentru a întâmpina această nevoie, Crystal System, unul dintre cei mai importanți parteneri SAP, s-a angajat într-o analiză la nivelul tuturor
departamentelor majore ale Azomureș. În urma analizei a rezultat un concept personalizat de business, ce a reflectat necesitatea implementării unei soluții ERP rapide, rentabile, scalabile și cu un time-to-value eficient. Ca urmare a analizei efectuate și a cerințelor de business, Crystal System a propus companiei implementarea RISE with SAP S/4HANA Private Cloud .

„Ca parte a strategiei noastre de digitalizare continuă, ne angajăm în această călătorie vizând o agilitate operațională crescută, prin reducerea operațiunilor manuale și a documentației fizice, sporind, astfel, competitivitatea Azomureș pe piețele globale, în timp ce ne aliniem la obiectivele Ameropa de reducere a amprentei de carbon”, a meníonat Peter Liptak, CFO Azomureș.

RISE with SAP reprezintă o ofertă unică de Business-Transformation-as-a-Service, care îmbină soluții recunoscute de industrie cu cele mai bune practici, prin reproiectarea proceselor de business și servicii de migrare tehnică. Prin această ofertă, SAP, alături de partenerul Crystal System, vor pune în valoare expertiza industriei și vor oferi consultanță personalizată premium pentru sclarea, optimizarea și remodelarea proceselor de business relevante în cadrul companiei, pe care o vor însoți în parcursul său către obiectivul „Intelligent Enterprise”.

Inspirată de angajamentul Azomureș față de inovații, echipa SAP – Crystal System va aborda un proiect hibrid inovator, denumit „Desing – Pilot – Rollout”- care accelerează time-to-value și minimizează riscul, o importantă schimbare de paradigmă în integrarea sistemelor pentru scenarii industriale complexe.

„Acest proiect este unul de referință pentru Crystal System întrucât prezintă expertiza noastră avansată în furnizarea de proiecte inovatoare, la scară largă, pentru clienții noștri globali. În același timp, suntem cu adevărat mândri să sprijinim transformarea unei afaceri românești, ajutând-o să își sporească performanțele pe piețele globale”, a declarat Costin Avram, CEO al Crystal System.

Implementarea noii soluții va prezenta, totodată, o serie de beneficii atât pentru angajați, cât și pentru clienți. Astfel, procesele de business integrate, producția optimizată, agilitatea lanțului de aprovizionare și execuția transportului realizată aproape în timp real, vor contribui la obținerea timpului necesar angajaților pentru conceperea unor idei inovatoare și testarea mai rapidă a unor noi produse și servicii, conferind plus valoare companiei prin contribuțiilor individuale și colective.

Totodată, datorită capabilităților de Companie Inteligentă, Azomureș va putea întâmpina mai bine și mai rapid așteptările clienților și partenerilor săi, contribuind la agilitatea pieței în noul context al mediului de business. Astfel, compania va fi capabilă să crească valoarea parteneriatelor existente și viitoare, prin timpi de reacție mai rapizi pe piață, determinând evoluția businessului la nivelul rețelei de parteneri și clienți.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...