1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Combinatul de Oţeluri Speciale din Târgovişte, amendat cu 150.000 lei de Garda de Mediu

Combinatul de Oţeluri Speciale (COS) din Târgovişte a fost amendat cu 150.000 de lei de Garda de Mediu pentru nerespectarea condiţiilor prevăzute în autorizaţia de mediu, în urma incidentului de mediu din 17 februarie, care a generat o poluare atmosferică semnificativă.

05 mar, 2019 | Agerpres

Garda Naţională de Mediu anunţă, de asemenea, că a transmis către Agenţia pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa o notificare prealabilă în vederea suspendării Autorizaţiei integrate de mediu nr. 5/18.02.2013, revizuită în data de 03.10.2016, ca urmare a nerespectării prevederilor acesteia.

"În data de 17 februarie 2019, la Combinatul de Oţeluri Speciale din Târgovişte a avut loc un incident de mediu care a generat o poluare atmosferică semnificativă. Întrucât societatea era deja monitorizată de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Dâmboviţa, aceştia au desfăşurat un nou control la societatea respectivă, pentru verificarea condiţiilor în care s-a produs poluarea. Acţiunea de control, finalizată în 22 februarie, a relevat faptul că incidentul s-a produs în urma unei defecţiuni tehnice care a survenit la instalaţia de desprăfuire Techint. Ca urmare a acestei defecţiuni, instalaţia de desprăfuire a cuptorului EBT nu a mai funcţionat în parametrii normali, fapt ce a condus la emisii semnificative de pulberi în atmosferă (sub forma de emisii difuze)", precizează sursa citată.

COS Târgovişte SA a notificat Garda Naţională de Mediu - CJ Dâmboviţa şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa după 24 ore de la producerea incidentului, fapt care reprezintă încălcarea prevederilor Autorizaţiei Integrate de Mediu nr. 5/18.02.2013, precizează GNM.

Potrivit măsurii stabilite de comisarii GNM, în timpul unui control anterior, 'orice avarie, accident/incident de mediu, opriri/porniri ale instalaţiilor care au legătură cu mediul vor fi anunţate la GNM - CJ Dâmboviţa şi APM Dâmboviţa, în termen de maxim o oră de la producerea acesteia.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO