Comelf Bistriţa a realizat, în primele cinci luni, venituri de circa 16 mil. euro, în creştere cu aproape 4%

Societatea Comelf Bistriţa a realizat, în primele cinci luni ale anului, venituri de 70,7 milioane de lei, respectiv 15,9 milioane de euro, cu aproape 4% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2013, informează, vineri, un comunicat al companiei, postat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Economica.net - vin, 11 iul. 2014, 16:56
Comelf Bistriţa a realizat, în primele cinci luni, venituri de circa 16 mil. euro, în creştere cu aproape 4%

Potrivit sursei citate, în perioada de referinţă, profitul brut al Comelf a crescut cu 36%, ca urmare a eficientizării activităţii companiei.

Pentru acest an, compania şi-a bugetat afaceri totale de 180 de milioane de lei, adică peste 40 de milioane de euro, cu 17% mai mari decât cele raportate anul trecut.

‘Estimăm că, în acest an, veniturile totale şi, implicit, cifra de afaceri vor fi de peste 40 de milioane de euro’, au afirmat reprezentanţii companiei.

Comelf SA a luat fiinţă în 1991 pe structura Întreprinderii de Utilaj Tehnologic Bistriţa, fondată în 1971, prin transformarea acesteia în societate pe acţiuni. Iniţial, a fost abordată dezvoltarea echipamentelor pentru protecţia mediului, eforturile fiind focalizate pe două domenii de interes major: desprăfuirea gazelor industriale şi tratarea şi epurarea apelor.

Începând din 1992, profilul de fabricaţie s-a diversificat, prin realizarea de componente pentru maşini terasiere, iar apoi componente pentru centrale cogenerative cu turbine pe gaz.

Unul dintre obiectivele principale a fost realizarea în Comelf de maşini complet echipate. Au fost realizate, astfel, maşina de turnat asfalt, freza de asfalt, macaraua telescopică, concasorul şi presele pentru compactat deşeuri metalice.

În 1999, societatea a fost privatizată integral cu capital românesc, acţionar majoritar fiind Uzinsider Bucureşti, iar în 2008 Comelf intră într-o nouă etapă de dezvoltare, prin reorganizarea internă a sectoarelor de fabricaţie. De asemenea, începe producţia de structuri din inox şi componente sudate pentru vagoane şi trenuri de mare viteză.

Societatea este cotată la Bursa de Valori Bucureşti, fiind una dintre cele 12 unităţi fondatoare ale BVB.

Te-ar mai putea interesa și
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru acte de violenţă contra palestinienilor, au declarat vineri diplomaţi......
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități de export la nivel mondial
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități ...
Compania chineză Chery Auto a anunţat vineri că nou achiziţionata fabrică din Barcelona va fi una dintre principalele ...
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...