1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

Companii

Comenzi pentru eoliene mai mici, dar profit aproape dublu la Comelf Bistriţa

Compania producătoare de echipamente de protecţia mediului şi pentru construcţii Comelf Bistriţa a scos un profit brut de 500.000 de euro pe Semestrul 1, de 1,84 ori mai mare decât cel din aceeaşi perioadă a anului trecut. Afacerile nu au crescut, însă, din cauza reducerii comenzilor.

13 aug, 2012 | | ECONOMICA.net

Atât profitul cât şi cifra de afaceri sunt sub cele bugetate, cu 34% respectiv 8%, criza continuând să afecteze cererea.

Siemens Wind Power şi Tesmec nu au mai emis noi comenzi, aceştia fiind doi dintre partenerii principali ai Comelf Bistriţa, cărora le livrează echipamente necesare centralelor europene.

Comelf Bistriţa (simbol bursier CMF) s-a lansat din 2009 pe piaţa subansamblelor pentru centrale eoliene şi este una dintre puţinele companii industriale româneşti care au profitat de explozia acestei afaceri.

Cifra de afaceri a CMF s-a menţinut la 16,8 milioane de euro, cu 0,8% mai mult decât în Semestrul 1 din 2011, chiar dacă Astra Vagoane Arad nu a mai plătit echipamentele livrate pentru vagoanele Tagnoos, din cauza intrării în insolvenţă.

De asemeni, alţi clienţi, precum Atlas Copco, sau Marini, au „redus comenzile progresiv până la nivelul “zero” în prezent, se spune în raportul trimis de companie la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

„Rezultatele au fost influenţate de lipsa de contracte, în pofida numeroaselor oferte. Pe de altă parte, faţă de înţelegerile / discuţiile iniţiate cu partenerii, avute în vedere la fundamentarea bugetului pe anul 2012, au intervenit schimbări majore, în sensul diminuării drastice a comenzilor“, spun oficialii bistriţeni.

Reducerea şi, în final anularea comenzilor Atlas Copco, de pildă, contrastează cu „prognoza mobilizatoare şi echilibrată de la sfârşitul anului trecut“.

Comelf este, din 2003, parte a grupului industrial românesc Uzinsider, împreună cu 24 ianuarie Ploieşti şi cu Promex Brăila, care a reuşit recent să pună pe şenile primul excavator produs în ţară după o pauză de multţi ani.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO