1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

Companii

Comenzile Transgaz, sub aşteptările lui Călburean. Totuşi are profit triplu la Condmag Braşov

În prima jumătate din 2012, Condmag Braşov a obţinut, însă, numai a zecea parte din profitul net de 5,5 milioane de lei bugetat pentru acest an. Anul trecut Condmag şi Dafora Mediaş, cele două companii controlate de omul de afaceri Gheorghe Călburean, au raportat cele mai slabe rezultate din 2007 încoace.

13 aug, 2012 | | ECONOMICA.net

Condmag a avut afaceri nete de aproape 51 de milioane de lei, cu peste 23% mai mult decât în Semestrul 1 al anului trecut.

Condmag Braşov (simbol Bursier COMI) este depen­den­tă mai ales de in­ves­tiţiile pe care Transgaz le reali­zează în reabilitarea şi construirea de conducte ma­gis­trale. În primăvară, patronul Dafora, prin care Gheorghe Călburean controlează Condmag, anunţa că firma din Braşov s-a „calificat tehnic la toate lucrările Trasngaz.

Compania de servicii de foraj Dafora Mediaş este cel mai mare acţionar al Condmag, aproape 46% din acţiuni.

Pierderile financiare brute (costul creditelor, costurile valutare) au redus, cu peste 800.000 de lei, profitul brut de exploatare de peste 1.4 milioane de lei.

Pe de altă parte, programul de in­ves­tiţii al Condmag din acest an se ridică la  8 milioane de euro, şi prevede dotarea cu echipa­mente. Este finanţat cu fonduri europene de 2,6 milioane de euro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO