Comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 6,5%, în primele trei luni din 2015

Comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, în primele trei luni ale anului, cu 6,5%, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2014, în special datorită volumului cifrei de afaceri înregistrat în comerţul cu autovehicule şi întreţinerea şi repararea autovehiculelor, arată datele Institutului Naţional de Statistică /INS/, publicate miercuri.
Economica.net - mie, 13 mai 2015, 12:55
Comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 6,5%, în primele trei luni din 2015

În intervalul 1 ianuarie – 31 martie 2015, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 6,2%, faţă de primele trei luni din anul anterior, scrie Agerpres.

Pe de altă parte, ca serie brută, creşterea pe acest segment a fost de 6,5%, datorită activităţilor consemnate în comerţul cu autovehicule (+14,6%), întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+4,8%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+4,3%).

La polul opus s-au situat activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule, cu o scădere, în T1 din 2015, de 2,1%, în comparaţie cu intervalul similar din anul precedent.

Conform INS, la nivelul lunii martie, comparativ cu februarie, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o majorare cu 17,8%, datorată creşterilor înregistrate la: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+37,9%), comerţul cu autovehicule (+21,9%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+21,2%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+11,1%).

De asemenea, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2015, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 0,6%.

Datele comparative martie 2015 la martie 2014 arată o creştere de 9,7% a volumului cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie brută, respectiv un avans de 6,5% ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Activităţile care au contribuit la înregistrarea procentajului pozitiv au fost: comerţul cu autovehicule (+18,7%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+10,1%). Afacerile în care s-au consemnat scăderi sunt: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-6,5%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-1,1%).

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul acordă, la rectificare, doar 25% din banii datorați furnizorilor care aplică prețurile plafonate la gaze și energie. Sectorul energetic, “risc major” de a nu mai putea funcționa – ACUE
Guvernul acordă, la rectificare, doar 25% din banii datorați furnizorilor care aplică prețurile plafonate la gaze și ...
Actuala rectificare bugetară nu include sumele necesare pentru acoperirea plafoanelor de preț asumate de statul român pentru perioada aprilie – decembrie 2022 și expune la un risc major......
Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 6,2% în primul semestru din 2022
Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 6,2% în primul semestru din 2022
România a produs, în primele şase luni din 2022, o cantitate de ţiţei de peste 1,464 milioane de tone echivalent petrol ...
SeedBlink achiziționează Symbid, una dintre primele platforme de crowdinvesting lansate la nivel mondial
SeedBlink achiziționează Symbid, una dintre primele platforme de crowdinvesting lansate la nivel mondial
SeedBlink, platforma europeană de co-investiții în start-upuri tehnologice, a anunțat că a finalizat achiziția Symbid, ...
China sancţionează şapte oficiali taiwanezi „susţinători îndârjiţi ai independenţei”
China sancţionează şapte oficiali taiwanezi „susţinători îndârjiţi ai independenţei”
China a impus marţi sancţiuni, inclusiv interdicţia de intrare în ţară, împotriva a şapte oficiali şi parlamentari ...